” Turistvärdinna på stan ”……..

I dag var jag på uppdrag som sällskap åt katten Frasse , eftersom stormatte var borsrest , och lillmatte är ganska upptagen . Som dom ju är i en viss ålder .

När jag promenerade hem i vårsolen var det en familj som undrade om dom fick störa ett ögonblick . Dom var främlingar i stan och undrade var det fanns nån Max hamburgerrestaurang . Dom hade sett på en karta att en sån skulle finnas . Nu råkade jag veta att det är en sån under uppbyggnad . Men , alltså inte färdig . Tydligen är det nån turistansvarig  som varit för optimistisk och gått händelserna i förväg .

Men , jag undrade då om det inte kunde gå med MacDonalds ?

Finns det en sån , sa dom då ! Nu stod vi vid det stora torget och jag kunde peka ut vägen dit helt rakt fram . Svårare var det inte !

Jag hann bara gå över det stora torget så fick jag syn på ett par , som tittade åt olika håll och såg undrande ut ….

Frågan från dom var : ” Vi hör fåglar som sjunger , men vi vet inte varifrån ljuden kommer .Finns det någon fågelpark här i stan ? ”

Jag blev aningen full i skratt , eftersom jag tycker man hör fågelkvitter överallt nu på våren .Men , jag drog till med att ni ska nog gå till stadsparken där det finns många träd . Och pekade ut riktningen , som också den var rakt fram från den punkten vi var just då !

Det var i den stunden jag kom på att likaledes , som man brukar anlita ” Föräldrar på stan ” , för att se till ungdomar, Kanske det även skulle behövas ” Turistvärdinna på stan ”.

Det har ju hänt många gånger tidigare att jag blivit tillfrågad om olika saker , och det har hänt att när jag börjar svara , ber den frågande om ursäkt , eftersom dom hör att jag inte är härifrån . ( Norrländskan ).

Jag har då emellertid kunnat lugna personen ifråga med att jag har bott här i nästan 50 år , så jag kan en hel del om stan .

Nu en bild på katten Frasse , som jag besökte ….

 

DSCN1485

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.