Obegripligheter !!

Var på besök till en 91-årig bekant . Hon bor i lägenhet och klarar sig med ganska lite hjälp . Har från kommunen städhjälp , matleveranser som kommer hem en gång i veckan och har ett larm om halsen .

Hon har en stor inglasad balkong , men problemet för henne är att hon inte kan komma ut med sin rollator , som hon blivit alltmer beroende av som stöd . Utfarten hindras av en alltför hög tröskel .

Inne i lägenheten har man tagit bort trösklarna för att förebygga olyckor .

Jag åtog mig då att kontakta kommunens äldreomsorg och påtala nödvändigheten av denna förändring .

Slog upp Vård och omsorg i telefonkatalogen .Efter att ha granskat alla rubriker , och jag lovar , det finns många . Man kan nästan tro att man bor i en storstad ,så bestämde jag mig för en titel , som jag ansåg passande .”Områdesadministratör ” , för det område som min bekant bor i .Men , det visade sig snart att den administratören ,förmodligen administrerade nåt helt annat . Vad vet jag dock icke !

Hon kunde i alla fall inte hjälpa mig , ej heller tala om vart jag skulle vända mig , utan bad om att få återkomma , efter vidare undersökning !?

Hur svårt kan det vara ??  Det visa sig sen , att det kunde det vara …….. Personen ifråga ringde tillbaka och sa att eftersom 91-åringen inte var inskriven i områdets ”Hemsjukvård ” , så hänvisades ärendet till den vårdcentral som hon tillhör !!

Vårdcentral ……. för en tröskel !!  HJÄLP !

Vid det laget hade jag börjat ilskna till , varför jag påpekade att den Hemsjukvården kommer hon snart att tillhöra , om hon inte kan få den hjälp hon behöver . Det har jag förstått efter att ha sett på vilket sätt hon tar sig ut på balkongen .

Alltnog . Jag ringde vårdcentralen och sa att mitt ärende var borttagande av en tröskel . Det blev tyst i luren ett tag , men efter att jag hade förklarat ärendets gång ,så började hon leta i sina papper eller sin dator och kom så på att det förmodligen ligger på landstingets ansvarsområde . Hon kunde då få fram ett nummer till en arbetsterapeut , som antagligen skulle kunna ta hand om ärendet !

Och mycket riktigt !      Fick tag i en person , som skulle gå dit och i alla fall TITTA på tröskeln ! Sen återstår att se , om det är Landstinget eller kommunen som ska göra åtgärden !

Håhåjaja !!         ” Man ska vara väldigt frisk , för att kunna vara sjuk ” , som den trevliga människan på vårdcentralen sa !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.