Valfrihet

Ordet ” valfrihet ” har ständigt återkommit i det politiska sammanhanget . Som ett ständigt mantra , då främst från den förra regeringen , men den nuvarande går nog heller inte helt fri .

Vi har fått välja på vilka Apotek vi vill gå till ,vilket elbolag vi vill köpa el av , vilken taxi vi vill åka , vilken bilprovning vi vill anlita och sist men inte minst vilken skola vi vill att våra barn ska gå i . Och det är just det sistnämnda exemplet , som mest upprör mig .

Fast förresten , jag glömde att nämna att vi kan välja vilket bolag som ska köra det tåg vi vill åka i . Detta trots det faktum att rälsen är densamma vilket tågbolag det än är ! Horribelt , vill jag kalla det !

Inget av dessa exempel på den valfrihet som ska förgylla vår vardag ,har verkligen gjort det  …. Tvärtom . påstår jag .

Men , nu till skolan .    Hörde häromdan att det var något parti , antagligen folkpartiet eller vad dom nu heter , som kom med den geniala iden att valet av skola skulle vara tvingande !! Kan det vara sant ?

Det naturligaste är att ALLA skolor ska se till sina elevers bästa . Det naturligaste är att barn får gå i skola i sin närmiljö .Man lär då känna både föräldrar och kamrater som finns i närheten , vilket i sig skapar trygghet .

Att sen möjligheten finns att välja en annan skola på grund av speciella skäl , är lika naturligt , och har dessutom alltid funnits .

Utan lagstiftning !

Det finns områden när konkurrens är rent förödande !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.