Öppet fönster

Vilken sommar vi har .! Åtminstone här i Lidköping . Men , vad jag förstått är det inte bara här , utan nästan i hela landet .

En röd dag idag , som jag inte firar på nåt särskilt sätt . Vi bor ju inte i Norge !

Eftersom jag haft småpojkar på besök i helgen såg jag att en dammsugning , nog vore befogad men , kom snart på bättre tankar . Och roligare .Dammsuga kan man ju göra i morgon , när det inte är en röd dag .

Alltså tog jag cykeln och tog sikte på återvinningscontainern . En kasse full med plastförpackningar . Man känner sig nöjd när man gjort sin plikt vad det gäller sånt . Får bara hoppas att det gör nån nytta …….Ibland känner jag en stor uppgivenhet inför allt vi slänger på olika sätt .

Cyklade sen till minneslunden på kyrkogården där min man vilar .Satte mig på en soffa och lyssnade på den ljuvligaste fågelsång som kom från dom höga lummiga träden .

Hörde då röster i stillheten som kom från andra sidan häcken . Ett par som tydligen inspekterade en grav dom skötte . Samtalet rörde sig om ifall dom skulle vattna en eller två kannor vatten . Sen började den kvinnliga rösten oroa sig över om det inte nu var dags att byta ut sommarblommorna mot några andra ?!

Men , jag ville ropa ….. DET ÄR JU SOMMAR NU !

Det typiska för den tid vi  nu lever i är att allt på nåt sätt tas ut i förskott .Jordgubbarna , som vi tidigare började äta midsommarafton har vi köpt ett bra tag . Färskpotatisen , den Svenska , finns i affärerna sen flera veckor .

Traditionsgränserna har töjts ut . Snart är det inget kvar att vänta på …. Man ska nog inte VÄNTA , på nåt gott längre .

Det är nog jag , som är gammaldags !

I allafall är det skönt med öppet fönster mot sommaren …..

DSCN1498

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.