Isigt !!

Efter en varm sommar  , och egentligen inte bara den som är orsaken , har frysen fått en beläggning av is , som man måste göra nåt åt .

Den andra orsaken är nog småpojkarnas långvariga öppnande av dörren för att välja glass . Och den tredje orsaken är att jag inte frostat av på länge !! Hur länge tänker jag inte tala om här .

Alltså var jag nödd och tvungen att ta itu med avfrostningen . Försökte äta ur den så gott det nu gick . Man är ju som en ekorre med det där att köpa när det är extra billigt och lagra på sig …..

Fick ner mycket i frysväskor och in i kylskåp , så med hjälp av en varmblåsande hårfön gick det snabbt att tina och få bort isen .

Men , sen !!

Man ska ju också , som den ordningsmänniska jag är tvätta och rengöra plastbackarna som matvarorna ligger i . Och det är då jag ilsknar till .

Invändigt är det släta ytor , som är lätta att torka torra ….. Men , utvändigt !! Så otroligt många skrymslen som det stannar vatten i . Och är det fuktigt , så blir det ju genast frostigt igen !

Den som har konstruerat dylika backar kan ju i alla fall inte kandidera till Nobelpriset ! Finge jag bestämma , skulle personen inte få nån ersättning alls för den dumma konstruktionen . Utan istället bli straffad för all den irritation han skapar . För jag antar att det är en HAN , som aldrig prövat på en rengöring av en sån frys !

 

DSCN1548

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.