Tända Ljus !!

Att tända ljus , är ju både vackert och mysigt . Särskilt den här tiden . Med mörker och för att komma i lagom julstämning .

Bara man inte glömmer att släcka dom innan man går hemifrån !!!!

Häromkvällen hade jag bestämt att gå på bio med en väninna . ” Fyren mellan haven ” , med den fina Alicia Vikander . Rekommenderas ….Men innan vi gick till bion skulle hon bjuda på fika och tände då ljus lita varstans . Och även i köksfönstret , som hon inte alls brukade .

När vi gick ut från bion sa hon : ” Jag tror jag glömde släcka ljuset i fönstret !”

Usch , vilken ångest man fick ! Hon hade precis kommit att tänka på det , strax innan filmen slutade . Hennes farhågor visade sig stämma …. Ljuset var tänt !!!!! Men dessbättre hade inget hän , eftersom det inte fanns något eldfängt i närheten och det var ett sånt där tjockt blockljus !!

Jag har tagit för vana att inte tända ljus när jag är ensam ….. Man kan ju få nåt fel och svimma av eller ännu värre , och vad kunde då hända ?! Det bor ju mer folk i huset , som då kunde komma till skada .

Men , som min kompis sa …… ” Det känns som att vinna på lotteri , när man vid såna tillfällen känner en stor lättnad , för att inget farligt hänt . ”

Ha en bra helg !

En kommentar

  1. Marja Granqvist

    Jag tänder bara värmeljus i kupor när jag är ensam och ser till att de står fritt på bordet. Sen har jag en lapp på insidan av ytterdörren som påminner mig om att släcka ljusen, 🙂 Man kan inte vara nog försiktig.
    Ha en skön helg! Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.