Oj , oj , oj , redan 2017 !

Först av allt …. Önskar er alla ett så Gott 2017 , som det bara är möjligt !

Julen är i stort sett över , även Nyårshelgen. Utan några större överraskningar , får jag väl säga . Bortsett då från att det var ett jäkla skjutande på nyårsafton . Vi har här i Lidköping ett nyårsfyrverkeri , som bekostas av kommunen , som föranleder att det är ett lämmeltåg av människor fram till det stora torget där det är tal , musik och sen från andra sidan älven fyrverkeriet .

Ett fyrverkeri , som jag och mina gäster kan se från fönster och balkong …… Mycket bekvämt !

Men , det här jäkla skjutandet , som jag nämnde i början , skedde tidigare . I flera timmar dessutom !Talade igår med en hundägare , som sa att han hade varit tvungen att stänga in sig på toaletten med sin lilla hund , som var vettskrämd .

Det kan ju ibland gå till överdrift ….

Annat , som just nu för mig går till överdrift är min 91,snart 92-åriga systers reaktion på flyttandet till äldreboende .

Vid den höga åldern BORDE det vara väldigt skönt att det finns såna ställen att tillgå . Har själv i flera år påpekat nödvändigheten för henne om att ansöka dit . Men , det har alltid varit taggarna utåt . Aldrig !!

Detta förstås för att hon har en uppoffrande och SNÄLL son , som i alla år ställt upp med hjälp ! Något som hon inte riktigt har förstått . Hon har helt enkelt varit bortskämd !!

Alltnog . Talade med henne förra veckan ….. Då säger hon glatt : Nu ska jag äntligen få flytta till ett äldreboende ! ( Hon har bott i villa i många år . ) Men vadå !! Nu var det jag , som blev överraskad . Flytten skulle ske idag .

Då ringer dottern idag och säger : Kan du ringa till mamma , hon är helt hysterisk ! Jag ringde till äldreboendet och pratade med min syster , som var så upprörd för att sönerna hade lämnat henne där och åkt ifrån henne ! Hon hade ju bara tänkt stanna över dan !!!

Försökte på olika sätt tala henne tillrätta , men jag förstår att det är något , som gått förlorat i hjärnan , på det sätt hon svarar . Tröstar mig med att nu får hon i allafall omsorg hela dygnet , vilket hon inte hade tidigare .

Jag säger till mina barn : När , INTE OM , jag blir oredig i huvet , bara fös in mig på nåt lämpligt ställe …. NI SKA INTE TA ANSVAR FÖR MIG !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.