Julhysteri

Ja , egentligen har det ju pågått rätt länge . I en del affärer . Och lokalradion här … Radio Skaraborg , som den heter . Dom tjatar om julen flera månader i förväg . Varför , det vet jag inte .Kanske saknas det uppslag till bättre samtalsämnen .

I dag var brevlådan full med allehanda reklam . Och förstås är det ju också avlöningshelg i antågande ….. Och som grädde på moset lockar också affärerna med ” Black Friday ” !

Allt för att få folk att handla så mycket som möjligt .

Det där med reklamen kunde jag ju förstås säga nej till . Men , ibland bläddrar jag igenom en del i jämförelsesyfte . Som varande Panscho , har jag ju tid .

Men , vad jag just nu retar mig mest på är den enorma polisbevakning man har haft i Göteborg vid det spektakel , som kallas EU-toppmöte !

Kunde inte dom topparna träffas på nåt ensligare ställe . Eller helt enkelt på samma ställe jämt ! Dom lever ju inte precis nåt nomadliv när dom träffas , efter vad jag förstått !

Det vore bättre om polisen istället hann göra annat för befolkningen i vårt land . Tex . utreda brott av olika slag . Tänker på den uppmärksammade Mee Too- rörelsen . Om någon kvinna dristar sig till att göra anmälan om sexuella trakasserier  , hinner anmälaren knappt ut genom dörren , förrän anmälan är nerlagd !!

Ska det vara så ?    Hoppas verkligen att ilskan sitter i länge än …

Det kommer att behövas !!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.