Lägesrapport……

Kort rapport , då jag håller på att sy färdigt en julklapp , som tar lite tid .

Saken är den , att jag är en sistaminutenmänniska . Tar det väldigt lugnt , alldeles för länge . Men ,jag har bättrat mig sen jag blev panscho .

I går var det snö ibland och ibland regn . Var borta på risgrynsgröt på kvällen . Skulle egentligen bort ikväll på glöggmingel , men avstod då det känns , som om en förkylning är på gång . Vill inte smitta värdparet med sånt . Dom ska åka utomlands om några dar .

Idag är det -4 …… Har inte varit utanför dörren .

Så här rörigt är det nu i mitt syrum . Jag syr ny klädsel till en kontorsstol åt min son . Dom har två ouppfostrade kattor som har rivit sönder den ursprungliga klädseln  . Detta syr jag av kasserade jeans . Det finns inte bättre tyg att sy i . Tvättat , krympt och hållbart .

Dessutom är jag mycket för återanvändning …… Och gratis !

Måste förstås visa min nya hallmatta , som jag sytt av samma material !

 

IMG_20171217_180617IMG_20171217_181904

3 kommentarer

 1. grandmother

  Men, så snygg matta! Jag har flera par jeans liggande på vinden! Vad har du fodrat mattan med? Jag tror jag ska ta efter dig och göra en likadan. Önskar dig en God Jul. Kram

 2. Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

  Eftersom jag varit sömmerska några år innan jag blev panscho, finns det ett och annat sparat . Undertyget är bordsfilt ( sånt man lägger under dukar ).
  Om du vill veta hur jag gjort …. Skicka mail efter jul så ska jag beskriva det . För enkelhetens skull .
  Du vet , man kan förenkla mycket …. [email protected]
  Kram och GOD JUL !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.