Oanade tråkigheter

Så här dan  före nyårsafton , hade jag tänkt skriva nåt helt annat …… Hade tänkt mig en betraktelse över året som gått …. Men , Ibland händer det sånt , som får en att tänka på annat .

Som nu på min ende kvarvarande bror , som gått bort i veckan . Nu är det bara jag kvar av 6 syskon .

Han , min siste bror , som bott i   Hälsingland ganska många år . Efter att ha varit boende i Stockholm i ännu fler år   . Den närmaste i åldern . 3 år äldre än mig . Idrottsfantast , som följde all möjlig idrott , skrev noga upp resultat osv . Nåt , som jag , när vi var i skolåldern , tyckte var roligt att i smyg , gå in och ändra på .

Jag var nog lite av en retsticka ….. Men , jag får säga ….. Han slog mig aldrig . Även om det ibland var nära !

Kanske var det mitt fel att han svarade fel när han skulle kvala in till tv:s tiotusenkronors-fråga … ?

Men , det får jag leva med .Jag hörde i alla fall ingen klagan från honom . Men , envis det var han  ! Men det tycker jag ärligt talat är en bra egenskap !

Hans envishet ledde till ett långt arbetsliv inom Stockholms lokaltrafik ( Bussar ) , vad det nu heter . Ända till pensionering .

En liten fru från Hälsingland , som födde två älskade söner  . Som övertog idrottsintresset …. Kan man önska sig mer !?

Jag tror att han somnade in ganska nöjd !!

Med det önskar jag …. Kära Vänner …. GOTT NYTT ÅR !!

4 kommentarer

 1. grandmother

  Jag beklagar verkligen att du mist din bror. Kram. Jag har ju bara haft ett syskon, men jag minns min känsla: nu är det bara jag som minns, alltså minns de tidiga åren i familjen. Suck. Men jag önskar dig ett lugnt och harmoniskt och alldeles underbart nytt år.

 2. Marja Granqvist

  Beklagar förlusten av din bror! Vi var också 6 st och nu är vi 3 st kvar. Båda mina systrar är borta och så min äldsta bror. Ibland säger man att det är livets gång, men i vissa fall tycker man att det går för fort.
  Hoppas att du kan fira in det nya året i alla fall. Sjölv sitter jag här och nyser och nyser och har gått i ide.
  Nyårskram till dig!

 3. Inga-Britt Gustavsson (inläggsförfattare)

  Tack Marja , för dom fina orden . Har firat in det nya året lite . Fast detta med min bror hänger förstås över mig .
  God fortsättning på det nya året och de dina önskar jag dig Marja !
  KRAM !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.