Lidköpingsreklam !!

Med risk för att vi invaderas av pensionärer från hela landet , känner jag att jag nog ändå  får göra reklam för hur bra vi Panscos har det här .

Bakgrunden är den att jag pratade med min svägerska boende i Hälsingland häromdan . Hon skulle till Bollnäs på nån SPF -konferens . Förstås inför det stundande valet . Jag kom då att nämna om vissa fördelar som vi åtnjuter här i Lidköping .

Nu kommer reklamen :   Vi har nåt som heter ” Mötesplatser för seniorer ” . Totalt 11 st . En del utanför tätorten . Dit kan man gå och äta lunch för 55 kr . Man kan gå in på kommunens hemsida och läsa matsedeln och utifrån den välja vart man vill gå . Dessutom är det en massa olika aktiviteter man kan delta i , om man har lust .Bingo , gymnastik och ibland underhållning på träffstället mm .

Personer över 65 år åker buss GRATIS inom kommunen …. ( Min dotter säger :” Panschosar åker runt ,runt gratis och äter och blir tjockare och tjockare ” !) Kanske finns det ett visst fog för det !

Och sen har vi ju FIXARBRANDIS !    Om man har svårt att klättra och byta gardiner , byta glödlampa osv , ringer man ett telefonnummer och det kommer en kille och gör detta …. GRATIS !!       Men det ska ju inte vara nåt som hemtjänsten gör .

Allt detta administreras av Lidköpings Kommun . I syfte att hålla pensionärerna så pigga som möjligt …. Och jag måste nog tillstå att det är lyckat !

När jag hade kommit så långt i min redogörelse för Svägerskan hade hon helt tappat målföret av förvåning . Hon hade aldrig hört talas om nåt liknande , och hon skrev noga upp allt och skulle framföra hur bra det kan vara .

Nu börjar jag undra hur det är i Umeå med omnejd ?? Har ni sånt ?

Annars får ni ut och demonstrera i övermorgon !!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.