Hej å hå !

Lugnet efter stormen . Så kan man nog beskriva läget här i Lidköping idag …… Midsommardagen är ju alltid som regel väldigt lugn . Folk är trötta efter allt firande som förevarit kvällen innan .

Och storm det hade vi ju i torsdags ! Hagelstorm …. Och tydligen var det värst just över centrum av stan . I utkanterna märktes det knappt . Men här smällde det på ena sidan av huset så jag trodde inte att fönstret skulle hålla .

Det var rent otäckt !! Kom helt plötsligt . Tvärmörkt , så jag gick ut på balkongen och vevade upp markisen som hade varit nerfälld som skydd mot solen .

Pang , sa det bara …… och haglet kom i så våldsamma skurar att det var alldeles vitt i luften . Samtidigt regnade det . Stod och tittade på översvämningen på en närliggande gata …. Får då se en mopedist komma körande , plöjande genom vattnet med fötterna upplyfta …. Mitt barnbarn , som skulle till mig !

Och in hit kom han sig . Dyblöt . Klädbyte och övernattning .

Men , det här med Midsommar ….. Har aldrig riktigt förstått varför vi firar det så seriöst . Alla pratar ju om att nu tystnar fåglarna . Nu vänder det . Ljuset avtar . Är det verkligen nåt att fira ?!

Tror att det vore roligare att fira midsommar tidigare . I maj . När det blir ljusare och ljusare .Det är på nåt sätt sån desperation med det här midsommarfirandet . Dansa och hoppa små grodorna !! Det jag kan tycka är festligt är förstås sill och färskpotatis . Har förresten satt lite potatis i två hinkar på balkongen . Ska rapportera sen om det blev några  !

Ett par bilder på hagelstormen …..

 

IMG_20190619_175058IMG_20190619_175116

En kommentar

  1. grandmother

    Men fy vilken hagelstorm, det förväntar man sig inte i juni. Tack och lov för barnbarn. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.