Umeå får vänta på nycklarna

Umeå BSKT får fortsatt vänta på nyckelspelarna Jonathan Peleg och Guim Exposito.

Peleg har den här ligasäsongen bara gjort två framträdanden i Umeå-tröjan, senat han syntes var när Umeå spelade hemma mot Nässjö den 2 november. Exposito försvann efter matchen mot Köping den 17 november.

Någon comeback verkar inte vara nära förestående.
– De är båda på rätt väg, Peleg kan troligen göra comeback tidigare än Guim, vi får se.  Vi hoppas ha dem tillbaka i slutet av månaden. Vårt team jobbar med dem dag för dag och vecka för vecka. Vi ska inte rusa på något, vi kommer att vara försiktiga och inte chansa, när de är tillbaka ska det vara så att de håller för resten av säsongen, säger coach Boris Balibrea.

I tuffa december har Umeå fortfarande sex matcher att ta sig igenom. Närmast gäller det tisdagskvällens besök i sporthallen i Nässjö.
– Det var stor skillnad i returtagningen i förra mötet, de tog 56 returer mot våra 27, det var en avgörande faktor som gjorde att de inte lät oss vinna matchen hemma i Umeå. Men vi spelade ganska bra både i försvar och anfall, vårt mål är att utgå från de bra sakerna vi gjorde mot Nässjö och lägga till lite mera och vara bättre på att blockera ut, säger Boris Balibra, som fortsätter;

– Nässjö kommer från en förlust mot Norrköping och kommer att vara laddade för att vinna hemma. Vi möter ett av ligans mest fysiska lag och behöver sätta upp en hög nivå av kontakt redan från början, spela solitt försvar, boxa ut, det kommer att krävas något extra för att vi ska vi kunna vinna i en av de svårare bortahallarna.

Matchguide basketligan/herr
Nässjö–Umeå BSKT
Plats: Nässjö sporthall.
Tid: Kl. 19.04 tisdag.

No­te­ra att…
… Lagen har mötts en gång tidigare denna säsong, då föll Umeå hemma med 78–91.
… Tabelltrean Nässjö Basket har öppnat säsongen starkt med fem vinster på åtta matcher. För tabellåttan Umeå BSKT är det hittills två vinster.
… Nässjö har i 21-årige forwarden David Höök, egen produkt, en kandidat i kategorin ”Årets rookie”.
… Umeås landslagsman Nathan Dawit snittar 18,1 poäng per match.
… En enda spelare i Umeå ligger på plus i plus/minusstatistiken – det är amerikanen Cole Welle med +0,03 per spelminut.
… Veteranguarden Omar Krayem har korttidskontrakt som gäller året ut, hans återkomst i BSKT med omställning från Superettan har varit minst sagt trög med låg skottprocent (33% på tvåor och 25% på treor) och hemsk plus/minus-statistik (-0,85 per spelminut). Veteranforwarden Germain Jordan har blandat och gett, lysande mot Södertälje, blek mot Fryshuset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.