Bytte äpple mot morötter…

Idag blev det morötter till lunch – för att bryta vanan med äpplen. När jag kom hem kompenserade jag dagens låga kaloriintag med en rejäl näve nachos. Någon måtta får det väl vara och nu puttrar en pannkaka i ugnen. Kanske blir man lite extra spontan av nachos för när jag tittade på min svarta metallskål fylld med gula citroner tänkte jag genast citron + pannkaka och så pressade jag lite citron i pannkakssmeten. Jag har aldrig hört talas om citronpannkaka förut, men eftersom jag gillar bittra saker (mig själv inkluderad) så kanske det blir en riktig hit.

Annars har dagen gått väldigt fort. Min mamma ringde mig på jobbet. Det är en av mina snälla systrar som hjälper henne att ringa till sina övriga barn med jämna mellanrum när hon hälsar på henne. Mamma är 92 år och bor på ett vårdhem. Det är som det är. Hon hörde att det var jag i alla fall och igår hade hon sovit hela dagen. Säger dom, sa hon, i en tvivlande ton, inte helt övertygad själv om den saken.

Ikväll blir det ingen promenad. Har redan gått några kilometer och det får räcka. Nu ska jag bara invänta en kulinarisk måltid. Citronpannkaka med hemkokad jordgubbssylt och ett stort glas vatten. I och för sig lär jag få vänta när man inte ställer in rätt ugnstemperatur från början. Vit citronpannkaka med jordgubbssylt. Imorgon blir det lunchlåda…

Etiketter: ,

2 kommentarer

    • Britta (inläggsförfattare)

      Jag fick i mig fyra bitar, så det var inte så dumt – fast det smakade bara aningen citron. Ska man få till mera citronsmak får man nog ta mera citronsaft. Apelsin kanske skulle ha varit mera passande. Matlådan är räddad i alla fall:-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.