Jag grät på bussen hem…

Jag läser böcker på bussen på väg till och från jobbet. Det är ett ovanligt bra sätt att läsa på. Man är lagom pigg och kan just inte ta sig för något annat under den tiden, förutom då att pyssla med mobiltelefonen – men eftersom jag tillbringar en stor del av min dag knapprande på ett tangentbord så vill jag undvika att fastna i bläddrande fram och tillbaka på mobilens display. Nu hade jag då kommit till slutet av boken: Livet efter dig, av Jojo Moyes. Jag fick boken i födelsedagspresent och som tur var kom jag inte ihåg när jag fick den att jag läst den förut, eftersom omslaget ser annorlunda ut än den bok jag redan har (också det en present). Jag trodde helt enkelt att det var en ny bok av en författare som jag läst förut.

Jag kom inte heller ihåg handlingen förrän jag började läsa. Har ni inte läst boken och vill ha en humoristisk och sorglig bok – läs den. Mina ögon var som klistrade i boken och när vi rundade rondellen vid Akademiska hus var jag bokens Louisa Clark och tårarna rann. Jag kommer faktiskt inte ihåg att jag grät förra gången jag läste den – kanske har jag bättre kontakt med mina känslor nu:-)

För att trösta mig åt jag upp resterande biten från gårdagens pizza när jag kom hem. Var sedan tvungen att googla över kaloriinnehållet och naturligtvis hade någon förut frågat: hur många kalorier är det i en halv pizza? Guess what: mellan 500-750. En hel pizza kan ha 1500 kalorier. Om man vill ha ett nyttigare alternativ för 500 kalorier kan man istället äta (enligt ABs viktklubb) 125 g stekt lax, 2 kokta potatisar, 0,5 dl gräddfil, 100 g kokt broccoli och sallad. Middagsfrågan för fredagskvällen är därmed löst…

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.