Kavanaugh, kroppshets och Vår tid är nu…

Nu till Kavanaugh…enligt Trump så är han väl såväl missförstådd som trakasserad av tidens anda – det är så synd om männen. Man fäller nästan en krokodiltår för denna fantastiske man och familjefader. Hur ska det bli om det fortsätter på det här viset säger de republikanska familjekvinnorna – vi vill ha kvar våra män som familjernas överhuvud. Ja, hur ska allt detta sluta…för tänk om alla lik i garderoberna kommer fram. Alla ungdomssynder, vem går säker då. Det tål att tänka på. Och vem är då kvinnan som anklagar Kavanaugh för sexuella övergrepp – det är en psykolog och universitetsprofessor som arbetar på Stanford University School of Medicine och på Palo Alto University – Christine Blasey Ford (uppgifterna här är från Expressen, men jag tror ändå att dom stämmer). Hon vet säkert vad hon talar om.

Låt oss slå fast att vi föds och har en kropp. Den är till för att äta, andas, amma, leva – ja, den är vår själs boning. Vi lever i vår kropp. Det hjälper inte kvinnosaken om så tusen kvinnor kastar kläderna i reportage och säger ”jag är stolt över min kropp” – när det subtila resultatet blir att kroppen än en gång blir ett objekt. Jag är stolt över min hjärna. Det är ingen annan än jag som har just min hjärna. Ni andra kan vara glada för det. Det är jobbigt ibland. Alla saker man måste fundera på – och aldrig riktigt få några bra svar på…

Jag har nyss sett första delen av säsong 2 av serien ”Vår tid är nu”. En fantastisk serie, den är så bra! Har ni inte kollat på den förut finns hela säsong 1 på SVT Play – ni kommer inte att bli besvikna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.