Det var en het dag i Paris…

Vi tog metron till Père Lachasie för att titta på berömda personers gravplatser. Är det verkligen sådant folk gör i allmänhet när de är på semester, kanske. I alla fall så ville jag gärna se Oscar Wildes grav och Edith Piafs. Jag tog foton på Wildes gravsten och där stod: Here lies the best man who ever lived. Helt i linje med hans charmiga författarskap. Synd bara att jag tog en närbild och missade ett par bokstäver i början och i slutet av meningen.

Gravstenen var täckt med läppstickskyssar. Nej, jag var inte en av dem. Googlar man på OW-citat finns det hur många som helst, som exv ”Förlåt alltid dina fiender. Det finns ingenting som gör dem så irriterade.” (Oscar Fingal O’Flahertie Wills Wilde, född 16 oktober 1854 i Dublin, död 30 november 1900 på Hôtel d’Alsace i Paris, var en irländsk författare, dramatiker och samhällssatiriker. Källa Wikipedia).

Det har varit en het dag i Umeå idag. Härligt att sommaren nalkas. Det är något med sommarens dofter som väcker minnen till liv. Allt känns som igår…

 

   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.