”Ingen kommer undan politiken…”

Eller hur. Ola Magnell. Man kan vara reaktionär, radikal eller progressiv. Jag är intresserad av politik, men jag är rädd för vissa politiker. De som kan få makt att förändra, begränsa och bevaka människor liv. Om Sverige inte haft socialdemokratin hade vi aldrig varit i framkant idag. Vi hade inte haft Arbetsmiljöverket, fackföreningsrörelsen eller 25 dagars lagstadgad semester. Jag förstår inte hur Liberalerna har hamnat där de är idag. Att de hellre samarbetar med SD än Socialdemokrater? Att de hyllar Jimmie Åkesson istället för en rörelse som gjort Sverige till vad vi är idag?

Men alla har rätt att ha sin åsikt. Det är det som kallas demokrati. Det är den vi ska vara rädda om. Demokratin. Man saknar inte kon förrån båset är tomt, sägs det. Ett framtida Sverige i knätofsarnas land, men begränsat kulturutbud och public service är kanske inte det vi vill ha.

Och Fröding lever än idag, han skaldade och vi berörs fortfarande: ”Men strunt är strunt och snus är snus, om ock i gyllne dosor, och rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor.”

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.