Snart är politiker influencers…

Realityserier är ett chans för ungdomar att nå ut. Att synas. Bli igenkänd. Och tjäna pengar på det. Det spelar ingen roll egentligen vilken serie det är: Vi eller aldrig, Gift vid första ögonkastet, Paradise Hotel, Big Brother, Robinson, m fl. Genomslagskraften i att medverka i en TV-produktion är enorm. Minns ju än Robinson-Emma, Zubeyde, Alexandra Zassi och var inte Jan Emanuel Johansson också med i första årets Robinson? Att en person i den senaste USA-producerade varianten av Gift vid första ögonkastet blev lack på tjejen han gifte sig med och anklagade henne för att vara med i programmet enbart av taktiska skäl och inte för att hon verkligen ville satsa seriöst på ett giftermål kanske inte var så konstigt. Han blev sur när hon filmade honom när han sov för att lägga ut en kul historia på sociala medier. Just då tog chansen till ett liv tillsammans slut. Relationen hämtade sig aldrig.

Realityserier är nog till för de extroverta, de som gillar att synas. Det finns ändå en serie som känns seriös och är utöver de vanliga och det är ”Allt för Sverige” där nordamerikaner kommer till Sverige för att söka sina svenska rötter. Inte för att jag har sett alla säsonger, men några har det blivit. Vad jag har läst så kommer produktionen även till Västerbotten den här gången. Ska bli spännande att se!

Kanske är jag old school, men en politiker ska kännas genuin och seriös och inte i första hand tänka på att bli känd och när jag läser om politikers sociala-medier-liv där vi förväntas dela deras vardag, garderob och fester och vara deras ”följare” så blir bara helt fel. Jag giller ju inte en politiker för färgen på deras kläder eller vilken frissa dom har – utan för vad deras parti har för åsikter – och vad de åstadkommer.

Det är ett år till nästa riksdagsval (om ingen oförutsett inträffar till dess). Mitt hjärta klappar rött och kommer alltid att göra det. Socialdemokraterna byggde upp det här landet. Allt är inte perfekt, men ändå. Ingen kan ta det ifrån dem…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.