”Jag var en nobody, se på mig nu. Jag har massor av möjligheter.”

Uttalandet kommer från Jenna Ryan, 51 år, som deltog i stormningen av Kapitolium för exakt ett år sedan (källa Aftonbladet).I artikeln visas ingen ånger, fastän hon snart ska in i fängelse i 60 dagar. Hon livesände under stormningen och i intervjun säger hon, citat:

”– Vi var superuppspelta, förklarar Ryan.

– Vår president hade ju kallat på oss, vi kände redan på vägen dit att det skulle bli historiskt. Som om vi var med i en film! Vi började diskutera vilka kända skådespelare som skulle spela oss.”

Jenna hade fått åka med en vän som bjudit in ett antal vänner i sitt privatplan till Washington.

Citat: ”Hon startade en livesändning på Facebook. Med blicken i badrumsspegeln sade hon att de skulle storma Kapitolium.

– Det är därför vi har kommit hit. Önska mig lycka till!

Längs vägen fortsatte hon att dela med sig av sina känslor:

– Jag håller på att freaka ut, för jag ska ut i krig.”

Hon postar en bild där hon står framför krossade rutor och med uppsträckt näve som visar fredstecknet och hon funderar inom sig är det här verkligen lagligt, men tänker på antal likes som hon kommer att få. Hon berättar också att hon förut inte varit så intresserad av politik, men Trumps anklagelser om valfusk, restriktionerna map Corona-viruset och vaccinet fått henne att söka information på nätet på högersajter och alternativmedia.

Jag minns när jag satt och följde dramatiken på TV. Hur jag rös inombords över hur Trump lyckats förmå ett antal människor att tro att det var valfusk och att han uppviglade till stormning.

Källa Wikipedia, citat: ”Stormningen av Kapitolium var ett upplopp som ägde rum den 6 januari 2021 i Washington D.C. i USA, när anhängare till den då sittande amerikanske presidenten Donald Trump stormade den amerikanska kongressbyggnaden. Upploppet skedde samtidigt som kongressen satt i gemensam session och sammanställde delstaternas elektorsröster för att officiellt och ceremoniellt utse Joe Biden som segrare i presidentvalet i USA 2020.

Protesterna eskalerade efter att Trump hållit ett tal till sina anhängare i vilket han upprepade ogrundade anklagelser om valfusk och uppmanade till fortsatt kamp. Demonstranterna stormade Kapitolium, slog ut fönster, klättrade in och trängde in i senatens plenisal. Politikerna evakuerades och fördes i säkerhet till icke angivna platser i eller utanför Washington, D.C. Även den sittande vicepresidenten Mike Pence evakuerades av Secret Service. Under händelsen avled en kvinnlig demonstrant efter att ha skjutits av polis. I anslutning till händelsen avled ytterligare fyra personer. Över 80 personer greps i dagarna efter händelsen, och i november 2021 hade totalt 695 personer gripits.” Slut citat.

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Wikipedia får man ta med en nypa salt, ingen facit
    Tyvärr.
    Enligt FBI’s egen utredning har det inte förekommit någon händelse som kan betecknas som uppror/Insurrection. Det vet även vänster aktivisterna inom tex CNN och NYT liksom demokrater. Men det ska tjäna samma syfte som the russia hoax , också den avfärdad som hjärnspöken. Syftet då som nu är att sabotera en republikansk valseger i 2022 års kongressval.

  2. Britta (inläggsförfattare)

    Jag grundar mitt inlägg på: ”Av frukten känner man trädet” och även om Wikipedia är Wikipedia så stämmer informationen där, i det här avseendet utomordentligt bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.