Jennifer Wegerup är som Aloe vera-gelé på solbränd hud…

Det lindrar. Plötsligt känns det inte lika ont längre och framtiden är nog ljus trots allt, citat: ”Jag skulle så innerligt önska att fler kvinnor i mogen ålder såg sig som det kap de faktiskt är. Att de såg sig om, i stället för att se sig så mycket i spegeln, att i stället för att se valkar och tyngd såg en kvinnas, en verklig kvinnas, fulla dragningskraft. En magnetism som förstärks, inte minst i yngre mäns ögon, av att de flesta av oss inte jagar en man för att sätta bo eller skaffa barn, det är bakom oss. Vi vill leva och njuta här och nu, nu när vi insett hur förfärande kort och förgängligt livet är.” och sedan slår hon fast, citat:

”Och så är det ju, livet tar och livet ger. Där ungdomens skönhet går förlorad, går så mycket annat vunnet. Jag önskar att alla fullmogna kvinnor såg sig själva, sträckte på ryggen och insåg att ja, knoppningens tid är över.

Men också högsommarens mogna prakt, höstens sista glöd och vinterns frostnupna slocknande rosor, har sin skönhet. Förstärkt av vissheten om att vi nu, mer än någonsin, borde skynda att älska.”

Vilken text! Eller hur 🙂 Man blir ju glad bara av att läsa den – hur väl den stämmer kan vi väl lämna därhän, men eftersom det är Jennifer i Aftonbladet som knåpat ihop den så är den med största sannolikhet helt sann och bör ramas in och sättas upp på väggen eller kylskåpsdörren…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.