”Tommy Salo har alltid haft svårt att få det erkännande han förtjänar…”

Skriver Mats Wennerholm i dagens Aftonbladet apropå att Salo inte ingår i de nominerade fem till titeln tidernas målvakt på kommande hockeygala. Wennerholm har själv Salo som tvåa på sin lista. I en intervju säger Salo att han nobbar inbjudan till galan – som han upplever som ett hån.

Vidare spekulerar Wennerholm varför – kan det vara för att Salo aldrig varit den insmickrande typen och kan upplevas som lite trubbig utåt?

I svenska Yle Sporten beskriver Salo känslorna efter Salt Lake city när Sverige var guldtippat, men åkte ut i kvartsfinalen mot Vitryssland då han släppte in ett mål från halva plan i slutminuterna.

– Matchen har förföljt mig hela livet och lade delar av grunden till att jag mått riktigt dåligt. Nu har jag bearbetat det som hänt och hanterar minnet av missen bättre. Jag tror inte folk har fattat hur jäkla jobbigt det har varit.

Men bara tanken på Lillehammer 1994 borde ge honom en topp 3-placering, ju…

2 kommentarer

  1. Lennart Holmlund

    Det går inte jämföra så här övertid. Ishockeyn gör som allt annat den förändras och har gjort det mycket på bara 10 år. Jag har sett tusentals matcher sedan jag började gå på ishockey 1964. Det som förändras mest är domarna som numera har lägre kompetens än tidigare och sämre spelförståelse

    • Britta Johansson (inläggsförfattare)

      Känns ändå synd att Salo inte fick komma in på den där listan. Det ska inte vara lätt att vara domare – att dom hinner med överhuvudtaget att uppfatta det som händer på isen. Jag antar att du har dina topp fem-kandidater om det blir en kommande Domargalan 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.