Fick en flashback från simhallens vattenkranar…

Ni vet de där halvhöga, som man stod huttrande vid och var tvungen att trycka på toppen var tionde sekund för att få en skvätt ljummet vatten. Kanske dags att installera i alla badrum snart? Jag är uppvuxen med allt som vi idag säger att vi ska göra för att spara el. Tjocksockar, släcka lamporna i vartenda rum där man inte befann sig. Duscha i strilande vatten två minuter annars sinade brunnen. Aldrig skölja disken under rinnande vatten. Strömavbrott med viss regelbundenhet, alltid ficklampor, tändstickor och stearinljus nära till hands. Jag erkänner, jag har levt i lyx sedan jag flyttade från mitt föräldrahem. Visserligen med en viss skam och dåligt samvete över att jag på något sätt varit en belastning för naturen – att det jag gjorde var extravagant och inte förenligt med vad en god och ansvarstagande människa skulle göra – när jag sköljde disken i rinnande, varmt vatten.

Cirkeln är sluten. Elakuten. Alla löften som den nya regeringen gett och sedan när de inte infrias så skickar man fram den nyaste av dem alla, Romina Pourmokhtari att framföra budskapen som om man inte själva törs träda fram. Hoho, var är ni, ni som lovade runt och höll tunt och kan ändra tagna beslut över en natt?

Den enda politiker som förutom Pourmokhtari har varit väldigt aktiv efter valet är Magdalena Andersson. Hoppas hon kommer tillbaka som statsminister…

5 kommentarer

  1. K

    Inte stor chans att hon kommer tillbaka förrän om fyra år i alla fall. Eller en S-regering. Nu har ju svenska folket röstat fram de här. Vilket återspeglar majoritetens värderingar och prioriteringar. Och det blev det sista jag hade velat, med både det parti i ledningen och person som jag tycker allra minst om som statsminister.

  2. Christer

    Kan bara hålla med om beskrivningen om allas vårt ansvar i det här läget.
    Släck lampor som inte behövs, ta på tjocksockar (mysigt) och, inte minst, minska den onödiga konsumtionen. Jag anar att det finns en och annan som nu funderar över sitt val av klädsel inför stundande helger, jul och nyår, och bestämmer sig för att handla nytt. Plagg som därefter kanske aldrig används? Den typen av konsumtion måste stoppas. Förutom den privata ekonomin, vilket naturligtvis är upp till individen, påverkar den typen av konsumtion miljön på ett oerhört skadligt sätt.
    Men, i betraktelse och konsekvens är den ovanstående bloggen en mycket märklig skrift. Jag tolkar det som att du kritiserar nuvarande läge, inte minst gällande den katastrofala situation vi befinner oss i gällande energifrågan. Samtidigt framför du en tydlig önskan om att få tillbaka den regering som försatt oss i nuvarande situation. Hur tänkte du där?
    Att sen tro att den nya regeringen skulle kunna städa undan allt elände den förra regeringen satt oss i på bara några månader? Är inte det lite väl naivt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.