Belöna dåliga beteenden?

Nu senaste kunde man läsa om läraren Rebecca Ädel, tidigare lokalpolitiker för SD, som får sluta sin anställning som lärare efter avslöjande om mångårig aktivism för nazism. Positivt att samhället visar att ett sånt beteende är förkastligt – men 800 000? Det här med visitationszoner – vore det inte idé att upprätta en sån för vissas partihögkvarter först – där kanske man kunde få en hel del napp på ”dålig vandel” som förklaras enligt följande på wiktionary, citat ”…deltagande i våldsbejakande eller extremistiska organisationer eller miljöer som hotar grundläggande svenska värden…”.

Det här förslaget om visitationszoner verkar ju vara något som alla partier står bakom – men vill vi verkligen bo i ett land med superövervakning av medborgare? Nu kanske man känner att man ska göra allt för att bekämpa den grova brottsligheten – fine – men den dag gemene man blir utsatt för random visiteringar och det inte anses som en kränkning av den personliga integriteten – den dagen kanske man inte längre tycker det är så bra. Så länge det berör någon annan, och ”har man rent mjöl i påsen” och så vidare. Är Sverige på väg att bli en övervakningsstat?

Sätt alla resurser för kontroller på inflöde av narkotika, ge kidsen något att tro på istället för pengar, pengar, status och yta. Vi har ju blivit helt kollriga i huvudet. Man ska inte ha en enda rynka (hur hade det gått för Clintan om han hakat på den trenden) och sedan hur samhället har utvecklat sig med större och större klyftor mellan de som har och de som inte har. Att arbeta som lokalvårdare, undersköterska eller barnskötare och de arbeten som verkligen gör insatser för samhället premieras inte så mycket. De sliter ju för alla andras skull. Vi måste fråga oss vad som betyder något egentligen. På något sätt tycker jag faktiskt att det är omoraliskt att ha kunnat tjäna multum på bostadsaffärer under de senaste 15 åren. Upptrissade priser och budgivningar – nu har vi fått det här samhället när ungdomar inte har råd att starta upp sina liv. Och så kommer det ett erbjudande från någonstans, det kanske inte är så farligt ändå – jag får ju pengar…

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    …superövervakning av medborgare? Nä, vem vill ha det så utom WEF Globalisterna inom EU och Bidens USA, de är i gott sällskap med diktaturen i Kina. Den minsta gemensamma nämnaren blir med andra ord Totalitarismen, i Tyskland är den Grön dessutom.

  2. K

    Just pengar, status, framgång, yta och fasad är vad som värderas och räknas nu. Framgång med alla medel och ofta genom att trampa ned andra på vägen. Sparka nedåt och slicka uppåt. Det verkar även vara det ENDA som är viktigt. Inte hur man är som person och hur man behandlar andra, det har oftast varit helt oviktigt för varje person med de värderingarna.

    Solidaritet och allas lika värde är borta sen länge, länge nu. Ofta värderas män efter status, framgång och jobb och kvinnor efter utseende. Men så har det ju alltid varit också. En man utan fin titel och en kvinna som inte anses lika snygg, kommer alltså automatiskt ha mycket sämre chanser och vara mycket lägre värderad och attraktiv som människa. Då insidan inte längre spelar någon roll. Det är ofta det första vännerna till personen det handlar om frågar i de flesta romantiska filmer också när personen träffat någon ny: Bland kvinnor: ”Vad jobbar han med?” Bland män: ”Är hon vacker?”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.