Kvinnor blir modiga – när de har grått hår?

Det började när skådisen Andie MacDowell (ni vet, hon från Fyra bröllop och en begravning) dök upp (troligtvis på röda mattan) med ett grått hårsvall. Hon deklarerade (märk väl, fritt citerat av mig från flera tidningar) att hon slutat färga håret. Hon hade gett upp kampen mot naturens obevekliga lag. Idag är hon hyllad som modig. Många andra kvinnor har sedan dess gått i hennes fotspår och blivit helt gråa. De är också väldigt modiga. Jag har däremot aldrig hört talas om en man med grått hår som är väldigt modig på grund av just det. Modiga män bestiger K2, ser ut som Arnold Schwarzenegger eller Hulken och kör Formel 1. Men en kvinna som är gråhårig är numera modig. Jag är fortfarande kvar i förnekelsestadiet. Jag vill inte bli modig. Funderar på att färga håret knallrött. Bli oppositionell.

Det sägs att i krig och kärlek är allt tillåtet. Om alla människor blev pacifister och vapenvägrare skulle det inte finnas några krig. Det gäller även i Ryssland, Ukraina, Israel och palestinier. Krig tillhör det onda. Gör människor till soldater och offer – som det inte var meningen att vara. Varför ska man kategorisera människor? Kan man inte bara enas om att när människor är goda – är det gott. När människor är onda – är det ont.

Matteus 22:36-40
”Mästare, vilket är det viktigaste budet i Moses lag?” Jesus svarade: ” ’Du ska älska Herren, din Gud, av hela ditt hjärta, av hela din själ och av hela ditt förstånd.’ Detta är det första budet, och också det viktigaste. Det näst viktigaste liknar det första: ’Du ska älska din medmänniska som dig själv.’ De här två buden sammanfattar allt som Gud har sagt genom Moses lag och profeterna.”

Det är ungefär som elden – som människan har använt sig av ca 1 miljon år. Beständig. Ser likadan ut då som nu. Som kärlek och hat. Det gäller bara att välja sida…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.