Dålig författare?

Sitter på min skrivplats och försöker vara produktiv, men jag vet inte var jag skall börja.
12an? Karaktärsteckning? Plottarna? Tanken bakom?
Det far förbi massa idéer i mitt huvud, men de stannar inte tillräckligt länge för att jag skall hinna göra något av dem.

Ibland känns det som om jag inte vill peta i boken för då är jag rädd att upptäcka att den är dålig. Idag känns den dålig, tom, intetsägande. Som om det bara är massa ord men ingen berättelse.
Det är så tråkigt när det känns så. Jag vet inte vad jag skall göra för att hindra de tankarna. Jag skulle behöva läsa igenom boken pärm till pärm utan att göra ändringar – bara se vad den egentligen handlar om och ifall man får en känsla av den. Men jag kan inte göra det när jag är på det humör jag är på idag. Dessutom tar det tid, tid som jag redan har så lite utav.

Jag har bestämt mig för att sitta och arbeta i två timmar, det har redan gått en timme och jag har bara stirrat in i skärmen. Det är sådana här stunder som jag undrar om jag verkligen skall bli författare. Att skriva boken var relativt enkelt, det är det här efterarbetet som är jobbigt. Mycket för att jag inte vet hur man skall göra. Det blir nog enklare med nästa bok 😛

Jag har en idé om att samla allt som handlar om en person i en fil. Sedan kan man kanske sammanfatta det och på så sätt få en bild på hur karaktärens framställs. Men det är mycket jobb. Boken är ju inte kort 😛

Jag har också sju stycken kort som man kan skriva med whiteboardpenna på, tänkte ha dem till lajvarna och skriva upp det jag vill ska komma fram om dem. Skulle vilja ha några kort till, men det har jag inte så då får jag prioritera lajvarna.

Måste köpa en anslagstavla, helst en som är magnetisk eller självhäftande. Där jag kan sätta upp lappar med plotter och idéer.

Det är så mycket jag borde göra och så mycket jag vill men jag är totalt värdelös på att veta var jag skall börja så därför blir det ingenting istället. Jag undrar varför det sitter så långt inne att skriva karaktärsteckning? Jag vet ju precis hur de ser ut och hur de är. Behöver bara få ned det på papper. Suck. Så enkelt men ändå så svårt. Är less på att det skall vara så.

Jag är rädd att jag förstör för mig själv, att jag inte kommer att göra den färdig bara för att jag är rädd för själva situationen att hitta förläggare och kanske bli utgiven.
Tänk om den inte är tillräckligt bra?
Varför skulle den vara bra? Jag kanske lurar mig själv.
Jag måste tvinga mig att göra den färdig! Jag måste ta chansen för annars får jag aldrig veta.

Nu skall jag återgå till mitt arbete och hoppas på att någonting blir gjort i alla fall 🙂

Dagens tips: Hitta lugnet.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Minna Toivanen

    Och du ska se att det släpper med boken, men vissa dagar går bara inte så då är det lika bra att diska eller tvätta fönstrena och då kanske inspirationen kommer pladask!

  2. Camilla Hansén

    Svar till Minna Toivanen (2010-10-09 14:32)
    Tack för din kommentar. Ja vissa dagar är det segt. Det svåra är att påminna sig själv om att det kommer att bli bättre dagar också…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.