Skärp dig!

’Men Carola, nu får du skärpa dig’, sa en kollega till mig i går, och jag kan inte annat än att hålla med. Jag har inte bloggat på evigheter känns det som, men till mitt försvar så har det varit lite väl mycket för Carola denna vecka. Gudarna har liksom inte varit på min sida känns det som. Det blir ingen förstudie, det tycker jag är synd. Det har skrivits mycket negativt om våra ungdomar i en blogg som fått många föräldrar att må dåligt. Det tycker jag också är synd, och det står jag för.
Att jobba med ungdomar är ett roligt och viktigt jobb, men det tar på krafterna och på fredagar brukar jag vara helt tom. Det höga tempot, allt man ska hålla reda på och komma i håg, alla frågor som ska besvaras och allt man inte hunnit med är svårt att lämna när man går hem, men en tröst är att allt finns kvar på måndag. Precis som löven på gården, ingen har tagit bort dom så de ligger tryggt kvar där till våren…

Lördag morgon och första snön faller utanför fönstret. Glädjen är stor hos Axel och Frans, men jag fick förklara att det kommer att ta tid innan vi kan ta fram rattboben och skidorna. Nu finns det ingen återvändo- vintern är här och det är nu jag skulle vilja ’ha en man i byrån, i en ask bland andra grejer’, som Lill Lindfors sjunger. En som kunde skotta snö, byta till vinterdäck på bilen och bära in pellets….typ. Vore det inte ganska praktiskt?!
Läste någonstans att försäljningen av tvspel har ökat lavinartat och orsaken tros vara att folk vill fly från den bistra verkligheten. Samma fenomen är det med shoppingen- vi handlar för att bli lyckliga och glömma våra bekymmer för en stund. Förra helgen köpte jag en ny toaborste, en mössa till tonårssonen och en hink med färg som heter ’lakrits’ och jag kan säga att jag var mycket nöjd när jag gick hem. Vet ni att det finns färger som heter ’marsipan, kärlek, hårdrock och tystnad’? Bara det är nog för mig att bli glad. Önskar att jag kunde köpa dom allihop.

I dag är det Kanelbullens dag, och jag hade faktiskt köpt både jäst och mjöl för att kunna baka egna i dag- men så kom jag på att jag lämnat kaveln på jobbet så det blir inga bullar i dag. Kan förstå att det där lät lite konstigt, jag har inte kaveln till att klå upp eleverna- utan för att det saknades en på Hemkunskapen! Har vi tur så har mormor kommit ihåg vilken dag det är och bjuder oss på fika. Nu ska jag ta fram lådan med vinterkläder för jag antar att vi inte kommer att vara inomhus särskilt länge till fast klockan bara är kvart i nio.

Ha en bra dag allihopa!

16 kommentarer

 1. Angelica

  Jag har alltid sagt att jag skulle vilja bo i norrland från november till april!Tänk va härligt med eran snö!Här i Göteborg har vi en härlig höst men sen… kanske kan vi få lite snö i mars om det vill sig väl!
  Folk som säger att det är så mörkt i norralnd har då fel,ni har iallafall snön som lyser upp med härligt sken!
  Kram på dig Carola

 2. kk

  …som tar upp att ungdomarna jävlas. Men du verkar ju tycka att det är okej att dom gör det, eftersom du skriver så här. Dessutom var de inte bloggen som anklaga någon de var kommentarerna!

 3. carola

  Om du tror jag tycker det är okej så får du tro det. Jag visste att någon skulle kommentera just dessa rader i min blogg, du blev den första och förmodligen inte den sista….undrar om du tycker det är bra med en blogg som tar upp de goda sidorna hos ungdomarna eller blir det inte lika roligt då?

 4. Urban Isaksson

  Jag måste bara få kommentera. Du tycker alltså att jag gör fel när jag skriver om vad som händer kring mitt hus på kvällarna??
  Vad är det för fel med det.
  Sen är det faktist så att jag anklagade ingen i min blogg.
  Jag skrev inte ut några namn på de ungdommar jag vet var med. SÅ varför är du så anti mot det jag skrev??

 5. Urban Isaksson

  Vad skrev jag i min blogg som var så negativt mot våra ungdommar! Ska man inte kunna stå för det man gör?
  Och vad i min blogg har fått föräldrar att må dåligt?

 6. kk

  Jag har aldrig kommenterat din blogg när du skrivit något positivit om dina söner nej, men vad har de med saken att göra egentligen, är väl rätt ovärt att jag ska måste sitta å skriva hur fina å lugna barn folk har, ser dom det själv så behöver inte jag bekräfta det!

 7. Själv förälder

  Carola, tillhör du möjligtvis en av föräldrarna som mått dåligt av Urbans blogg? Kan inte göra annat än att hålla med honom i detta fall. Han har inte hängt ut någon, varken föräldrar eller ungdomar. Däremot har en del av kommentarerna på hans blogg varit av den art som troligen kan såra berörda föräldrar, och ÄVEN andra föräldrar. Jag kan tycka att det finns en del bottennapp, men även en del tänkvärda kommentarer t ex Lisa och Linda verkar ju ha fattat budskapet. Det är verkligen ingen dans på rosor att vara förälder alla veckans dagar, däremot kan vi alla hjälpas åt om vi bara som vuxna väljer att se bortom ”buset” och faktiskt se att det även finns många goda sidor hos dessa ungdomar. Förvisso kan de behövas en del vägledning, men inte större än att vi föräldrar kan förmedla denna, antingen direkt till våra ungdomar, eller genom att som drabbad eller åskådare kontakta berörda föräldrar direkt. Har själv genom åren fått telefonsamtal om mitt barn som kanske inte alltid varit så nyanserade, men som ändå gett mig som förälder möjlighet att sätta ner ungen på en stol och verkligen prata med denne. Som förälder kan man inte förutsätta att allt som sägs om ens barn är sant, men man är i alla fall skyldig att med ett öppet sinne lyssna till både den som kontaktar en som förälder och sitt eget barn. Du verkar vara en vettig person Carola, så skjut inte budbäraren. Urban är utsatt och desperat. Att i det läget skriva om det i sin blogg tycker jag är lika naturligt som att skriva om att man faktiskt har jäst, men ingen kavel och därför inte kan baka goda kanelbullar.

 8. carola

  Jag har inget behov av din bekräftelse i någonting som rör mitt liv och du behöver verkligen inte kommentera mina söner.

 9. Urban Isaksson

  Du har inte skrivit att jag inte får skriva. Men du har skrivit att det inte var bra att jag skrev den. Och att jag i min blogg sårat många.

  Har fortfarande inte fått svar på vad jag skrivit som sårat.
  Vad har jag skrivit som var så fel.
  Förklara för mig.

 10. kk

  Här…”Det har skrivits mycket negativt om våra ungdomar i en blogg som fått många föräldrar att må dåligt. Det tycker jag också är synd, och det står jag för.”

 11. *********

  Det är så tråkigt att folk inte ska kunna blogga om vad dom vill utan att massa i***ter ska komma med idiotiska kommentarer…. Om ni inte gillar det ni läser så skit i å läsa hennes blogg då! Jag kommer garanterat att fortsätta läsa och jag kommer inte med kränkande kommentarer heller.

 12. Kramen

  Det är ju inte Urban som skrivit nåt konstigt, kränkande eller sårande i sin blogg utan det är ju i kommentarerna man kan ta åt sig men de är ju ingen som vet vem det är som skrivit . Ämnet är känsligt och många åsikter finns, kanske vi i Sorsele behöver lägga dessa kommentarer i snacket portalen?
  Att blogga är ju att dela med sig av sitt liv och sin vardag och det gör ni bloggare mycket bra!!! Fortsätt med det.
  Jag kan tänka mig att ungdomarna själva är här inne och läser.
  Var rädd om varann killar och tjejer! Hormonstinna och på väg in i vuxen värden där förebilder är viktiga. Tänk en extra gång – är det rätt eller fel? Det kommer ni att vinna på. Förresten va duktiga ni varit på att riva er skate bana men var får ni nu ta vägen?
  Jag vet att det är fina ungdomar fast jag inte är dem nära, det här är en del av deras tonårstid och allt går ju i perioder. Är det bara sorsele ungdomar i detta gäng eller är det me några bybor? Hoppas det lugnar ner sig för er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.