Listor

Insåg att det var ganska länge sedan jag skrev en blogg, så nu är det väl dags för årets första. Har verkligen försökt att vila i helgen och det var ju inte särskilt svårt i lördags när termometern visade på -31 grader. Läste att vi i västerbotten hade kallast av alla i landet. Inte illa, ännu en bekräftelse på att vi bor på rätt ställe i världen…
När jag tröttnade på att göra ingenting tog jag fram målarfärg och pensel, och tog mig an öppna spisen som jag retat mig på länge och nu är den vit istället för tegelröd. Blev ganska bra faktiskt, om jag får säga det själv. Känns liksom bra med en vit öppenspis så här i början av ett helt nytt år, lite förändring mår man bara bra av.

Det har pratats och skrivits massor om vad som varit bäst med året som gått- det har varit allt från snyggaste klänningarna till vilka låtar som var bäst. Helst ska man väl göra en egen lista också, men det tänker inte jag göra. Jag föredrar att blicka framåt, och jag föredrar listor som Patrik i ’Mammas nya kille’ gör! Jag menar, det är ju saker man faktiskt kan ha nytta av; som tex. ’Bästa förfest drickat’, ’Bästa göra slutreplikerna’ och ’Samtalsämnen man bör undvika’. Jag skulle behöva en Patrik i mitt liv, eller en Katla, Mangan och Livscoachen. Är övertygad om att de skulle förgylla min tillvaro….
Vilken tur att det är extrapris på både köttbullar och falukorv i affären! Det känns så bra nu när vardagen snart är här igen och man har bränt alla pengar på julmust och julklappar. I bästa fall kan man äta sig någorlunda mätt fram till nästa lön. Annars finns ju alltid havregrynsgröt och pannkaka, billigt och bra.

I går var första gången under ledigheten jag tillät mig själv att tänka på planering och förberedelser inför årets lektioner. Tog hjälp av Hampus med hemkunskapen, och han konstaterade att ’det ju vore bra att få lära sig att koka något annat än nudlar för det tröttnar man nog på till slut när man väl har flyttat hemifrån’. I och med det tror jag att jag har ett tema klart för mig, och där ska även tvättning av kläder ingå för där fattas en del grundläggande kunskaper. Att kunna vara uppe på natten är något jag kommer att sakna med ledigheten, och jag vet inte hur jag ska kunna vänja mig vid att komma i säng redan vid tio igen. Axel och Frans har väldigt svårt att somna i tid, så det lär vara två trötta killar på dagis på onsdag morgon. Härligt med rutiner, tider och måsten igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.