Ungern, Alegriet och Madagaskar…

Så var man tillbaka i verkligeheten efter en utflykt till den stora staden Stockholm där jag fått ett välbehövligt avbrott i vardagen. Att bara få sitta på ett café och titta på människor man aldrig sett förut, kika i skyltfönster eller åka tunnelbana är en upplevelse i sig. Att man sedan fått träffa en galen grek, en olycklig präst, en rolig algerier och åkt taxi med en man från Madagaskar gör inte saken sämre. Exotiskt värre för en sån som jag som knappt lämnat kommunen! Jag har besökt en skum kvarterskrog och ätit pizza som gick att beställa via datorn, sett film och sovit gott.

Väl hemma igen möttes jag av två lyckliga barn som överöste mig med kärleksförklaringar, som höll i sig hela kvällen. Frans kallade mig för ’åsna’ (men en fin sådan), pussade mig många gånger och Axel bedyrade hur mycket han saknat mig. Tonåringen verkade mest glad över att jag var hemma och lagade middag igen!
Kan väl säga att jag inte direkt saknat snöskottningen, pelletsbärandet, tvättandet och middagsångesten, men nu är det bara att ta tag i det och välkomna vardagen. Mitt huvud är fullt av tankar och ser inte riktigt hoppfullt på vissa saker i mittt liv, men en dag kommer jag kanske fram till att det fanns någon mening med allt ändå. Låter kryptiskt, jag vet, men det är väl just så livet ska vara….eller? Nu ska jag hänga tvätten. Ha en bra lördag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.