Klagolåt

Brukar börja helgmornarna med att läsa nyheterna på nätet medan jag dricker mitt kaffe och äter två veteknäcke med banan- ja, det är jätte gott- jag lovar! Här i byn har det tydligen inte hänt så mycket och jag har sovit tryggt i min säng trots att Sorsele toppar listan på begångna brott, fast det var visst mest ekobrott och de begås väl mest på papperet, eller….
Ute i världen har det hänt betydligt värre saker som dödsfall, krig och tortyr, så man ska inte klaga. Att inte klaga är något jag jobbar hårt på just nu, att leva här och nu och inte oroa mig för morgondagen, men det är inte lätt. Läste en artikel om en undersökning som gjorts att kvinnor skickar sms till personer de tycker om medan män föredrar att ringa. Intressant tycker jag, som ÄLSKAR sms, så på mig stämmer det väldigt bra! Men nu har det varit väldigt tunt på den fronten ett tag och då är det plötsligt inte alls lika kul. Det sista jag fick var en Glad Påsk hälsning i form av en häxa på en kvast och en rolig text….och inte särskilt många har ringt heller. Sa ju att det inte är lätt att inte klaga.

Förra veckan blev jag bjuden på ’sminkparty’ och det var väldigt trevligt! För en som knappt använder mascara var det en upplevelse att få prova rengöring, peeling och dyra krämer. Konstaterade nöjt att man faktiskt kan se pigg och kry ut med lite foundation, rouge och läppglans! Det var en upplevelse som tyvärr inte kommer att hinnas med fler gånger innan man ska på jobb och dagis. Alla som varit ute i solen på ett renskinn under påsken har turen att se bruna och fräscha ut helt naturligt, de lyckostarna. Har också passat på att rensa i förråd och garage medan jag varit ledig, och många säckar åkte i väg till Piraten och Svartliden till min stora lättnad. Mycket återstår men någonstans måste man ju börja.
I morgon är det jobb igen och jag har lagt fram proven i engelska som ska rättas under dagen, och en del planering ska också hinnas med hade jag tänkt för att slippa stressa ihjäl mig redan första veckan efter lovet. Ute blåser det iskallt precis som i går, så vi behöver väl inte ens gå ut eller hur…..

4 kommentarer

 1. en gla "gubbe" som fick ett sms... :-)

  Jag ska se till och skärpa mig o skicka sms o ringa oftare…Tack för trevlig läsning….;-)

 2. En som både skickade sms och fick svar.:-)

  … så det är inte mer än rätt att jag kommenterar här också. 😉

  Hoppas första dagen gått bra.
  Tror det kommer bli sommar innan vi knappt hinner blinka.

  Måndagskram!

 3. Carola

  Fortsätt skicka sms och kommentera, blir så glad 🙂
  De två första dagarna är över och allt har gått bra. Sommaren är snart här, fortare än man kan tro.

  Tisdagskram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.