Morgonstund….

Tänkte lägga upp en bra bild i dagens blogg, men upptäckte till min fasa att kameran inte laddas som den ska. Vore inte kul om den gått sönder eftersom jag förmodligen aldrig kommer att ha råd att köpa en ny…..

Den här veckan har gått fort och fredagen var efterlängtad. När jag hämtade Frans på dagis i går var han väldigt hängig och grät ohejdat. Stackarn hade ont i halsen och senare fick han feber, men efter en kur med alvedon blev han som ny och orkade leka som vanligt en stund. Natten har varit ganska orolig men i dag är han mycket piggare. Axel är så pigg så han väckte mig halv sju. Skönt att inte rubba på rutinerna, lördag eller inte så ska vi vakna samma tid som alla andra dagar. Nu spelar de Madagscar 2 på Playstation och Axel visar prov på ren syskonkärlek genom att låta Frans trycka när det ska fångas fjärilar i håven, och lillebror är väldigt lycklig över det.

Min bästa vän på jobbet heter Herr Kopiator. Jag tillbringar mer tid med honom än någon annan av mina kollegor och jag är evigt tacksam för att han finns där till min hjälp. Han säger inte mycket, men jag är nöjd så länge han ger mig de papper jag vill ha och behöver, ber en stilla bön varje gång att han ska göra sitt jobb för det sista man vill är att han ska krångla när man står där stressad några minuter före lektionen ska börja.

Har fått använda all min fantasi och ta till alla pedagogiska knep jag kan för att faktiskt känna att jag LÄR mina elever någonting, det är ju liksom därför jag är där. Vi har lekt ordlekar, gömma nyckeln, dikterat och spelat brännboll för att få in ord och begrepp de kan behöva. Känner på mig att jag kommer att vara ganska trött när höstlovet kommer om sju veckor.

Det är så mycket jag skulle vilja blogga om men är rädd att ni tröttnar om jag blir allt för långdragen så det gäller att välja sina ämnen. Har skrattat mig till sömns varje kväll denna vecka tack vare en mycket god vän, som har en otrolig förmåga att berätta saker på ett sätt som gör det omöjligt att inte skratta. Så nu har jag nog förlängt mitt liv med MINST ett år!

Nu skiner solen in genom fönstret och det är bara att ta tag i dagen.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. kollegan

    Va har du oxå ihop det med herr kopiator. Var tvungen att gå in o rikta tankarna på annat o hamnade på din blogg. Skönt att se att man inte är ensam i sin sits. sen har du ju en förunderlig förmåga att få en att dra på smilbanden.
    Tack för det!
    Nu vila inför f-möte

  2. Carola

    Så du menar att herr Kopiator träffar dig också?? Ja se….kopiatorer…aldrig får man vara säker. Du är inte ensam och om jag kan få NÅN att dra på smilbanden så är jag glad. Tycker det skrattas alldeles för lite på jobbet, faktiskt. Hoppas du får vila nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.