Pynt

Har tänkt flera dagar att jag borde skriva lite i bloggen, men vips så var det fredag och veckan var slut! Det har gått riktigt fort, trots regn och blask och det faktum att det är mörkt när man går till jobbet och mörkt när man ska hem.

Att det gått så fort kan bero på att jag för första gången haft en assistent i klassen och faktiskt hunnit ägna mig åt några elever i taget istället för alla på en gång. Otroligt lyxigt. Det här jobbet är en utmaning och allt för många gånger tänker jag jobb när jag ska sova och när jag vaknar, men när eleverna kommer emot en med stora famnen för att man varit borta trettio minuter och undrar var man varit och att de saknat en glömmer man gärna det andra. Önskar att fler fick ta del av dessa ungdomar och de levnadsöden de har med sig, man får sig en tankeställare och inser hur bra vi har det egentligen när man hör deras berättelser…..

I går städade vi och plockade fram adventsljusstaken och en julstjärna lyser nu upp fönstret i vardagsrummet så nu lär väl julstämningen infinna sig utan problem. Det är väl en himla tur att vi förärats med ett blinkande vattentorn, julgran och julstjärnor ute på byn som lyser upp i mörkret. På söndag blir det julmarknad och julgröt samt kröning av lucia, något att se fram emot.

Blir så arg på mig själv för att jag fastnar framför tvn när det är program som "Bonde söker fru" och "Mammas pojkar" . Konceptet är bara för dumt, kanske just därför jag blivit fast?! När de i ett avsnitt får klä ut sig i budklänningar och vänta på att bli uppbjuden av en mammas pojke till en brudvals blir det bara för mycket, eller när bonden Roger ska imponera på brudarna genom att åka till affär´n och handla själv!! Jisses…..

Nu ska jag ha fredagsmys med barnen. Ha det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.