Sovmorgon eller inte

På Prästgatan tar vi ingen sovmorgon inte. Man hinner så mycket om man vaknar halv åtta! Har redan planerat dagens middag och tagit upp ur frysen, kokat ägg till frukosten och nu dricker jag mitt morgonkaffe. Ute är det vitt, vitt, vitt och termometern visar på – 24 grader. När jag gick i säng i går var det -34, så man ska inte klaga.

I mitt sista blogginlägg lyckades jag få en politiker att engagera sig i en fråga jag tycker är viktig. En eller möjligtvis två, för en av de politiker jag bjöd in före jul hade inte svarat på min inbjudan, förrän samma kväll min blogg publicerades. Sammanträffande eller inte, det vet bara han. Ingen av dem har då hälsat på ännu, men terminen är ju inte slut än! Det som fascinerar mig är nivån på de inlägg som skrivs från politikerhåll; får känslan av att bli klappad på huvudet av någon som säger "Ja, ja lilla gumman, det där vet du ingenting om……" Fast detta är min verklighet, min vardag. Att på fullaste allvar tro att vi inte framfört våra åsikter till skolledningen är som att dumförklara oss pedagoger som jobbar med flyktingbarn och ungdomar. Vi lider inte i det tysta, tro mig. Var då problemet ligger vet inte jag men det verkar vara fler som lider av språkförbistringar eftersom vi får helt olika budskap.

Låter superbra att pengarna finns på ett konto någonstans, och jag räknar med att berörd politiker nu löser problemet när han sammankallar de instanser han nämner i sitt inlägg. Det kan bara bli bättre, eller hur….?

Vill avsluta dagens inlägg med ett citat jag hittade när jag i går städade en garderob. Tycker det är ganska bra och tänkvärt: 

" Vem som helst kan bli arg, det är lätt. Men att bli arg på rätt person och lagom mycket, vid rätt tillfälle av rätt anledning och på rätt sätt, det är inte lätt."

Ha en underbar söndag. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.