Sommarvärme

I dag har sommaren verkligen kommit, om så bara för en dag- och inte en dag för tidigt heller! Har njutit av att inte behöva ta på en tröja så fort man ska ut eller klä på barnen så att de inte ska frysa. Har också ätit glass vid "lilla fontänen" (framför kommunkontoret) och kastat sten vid den stora (vid Lillåbron). Det är en tradition vi tillämpar varje sommar, Axel, Frans och jag, så nu är det sommar….

Att vara hemma på heltid med barn och samtidigt försöka renovera hus är en utmaning. Särsklit när det enda de vill är att åka hem. Såna gånger är det tur att man har en mormor och morfar som ställer upp, men är lite rädd att slita ut dem med barnens energi som kan få den mest vältränade trött, så det gäller att försöka hinna så mycket som möjligt medan de är hos dem och inte ha allt för dåligt samvete. Att mormor är ett energiknippe själv underlättar och ofta har de hunnit med mer saker än en själv under dagen.

Nu börjar köket i nya huset komma på plats och jag har tapetserat en vägg där och påbörjat en andra i hallen. Nu känns lägenheten bara stökig och trång och allt jag vill är att flytta nu. Längtar efter utrymme, en gård att släppa ut barnen på och utsikten från balkongen. Där tänker jag sitta många gånger i sommar och njuta, så ni vet. Ja, det vill säga det får bli mellan renoveringen, flyttningen av möbler, uppackningen av kartonger och jobbet i hemtjänsten. Det gäller att hitta de där lugna stunderna i livet, även om de känns långt borta just nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.