Nattliga tankar….

Snön lyser vit på fur och gran

Snön lyser vit på taken

Endast tomten och Carola är vaken.

 

Har legat vaken sedan klockan tre och kunde inte få stopp på alla tankar som far omkring i mitt huvud. Efter gårdagen insåg jag att det är lönlöst att försöka ändra på någonting. Att slösa energi på människor som inte lyssnar tar på krafterna och från och med nu kommer jag bara att hålla med de som tycker att vi har ett bra flyktingmottagande, att människorna som kommit hit mår superbra, att vi har de resurser vi behöver, att det finns pengar i kommunen till personal, att de har en framtid i Sorsele och att

 Allt är frid och fröjd.

Om jag sedan likt Ferdinand kan sitta under korkeken och lukta på blommorna……återstår att se.

 

4 kommentarer

 1. Carl-Axel Otterhall

  Hej Carola. Sätt dig i lugn och ro och lukta på blommorna du:) För vår egen ”överlevnad” så tror jag att vi ska sluta att bry oss. Det verkar ju vara det som gäller! Jag minns flera av våra valda som i bl.a. 30 sekunder stod framför kameran och berättade vad de skulle satsa på och vad som var viktigt för Sorsele. VART TOG DOM VÄGEN? Ska vi måsta vänta i fyra år till innan de syns på? Jag kommer då inte att bry mig när det är val om fyra år! Jag börjar få en olustelig känsla att något inte står rätt till i kommunhuset. Vem styr och ställer där egentligen?

 2. Lena

  Ja Carola, jag håller med dig! Tiillslut orkar man inte, man måste överleva själv. Men man blir hysteriskt upprörd att sitta på ett möte där man får höra att det finns pengar ”bara att skjuta till” men man har inte råd att anställa personal som är nödvändigt för att verksamheten att fungera. Inte ens en halvtid som går på lönebidrag.Vi ska ta in flyktingar på löpande band, men inte ta hand om dem på alla nödvändiga sätt. Att sedan en anställd inom flykting ägnar tid åt gnäll över sin arbetsbörda o att göra personpåhopp ang ”vissas bloggande” är ju oproffsigt. ISVERIGE HAR VI YTTRANDEFRIHET.

 3. Carola Persson

  Svar till Lena (2010-12-15 08:55)
  Ja du Lena, man kan inte bli annat än upprörd. Såna här saker gör att man tappar sugen fast det faktiskt är bland det roligaste jobb man kan ha….

 4. Carola Persson

  Svar till Carl-Axel Otterhall (2010-12-15 08:25)
  Du kanske kan göra mig sällskap under korkeken, Carl-Axel 🙂 Du verkar inte heller få så många svar från kommunhuset, precis som vi på SFI. Olustigt är bara förnamnet……

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.