Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Sjukdom finns inte enligt moderaterna!

Alla som är "sjuka" vill helt enkelt inte jobba (enligt högern i allmänhet och moderaterna i synnerhet). Läs själva moderaternas svar till en sjuk person: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6486563.ab 

Är det ett sånt här samhälle vi vill ha? Där alla som är sjuka i själva verket framställs som lata. Den som försvarar ett system där alla misstänkliggörs förtjänar själv att bli sjuk och misstrodd! Ner med moderaterna! Ut med rikemanspartiet i valet, liksom den övriga högern!

Var inte så dumma att ni går på högerns snack om att folk låtsas vara sjuka för att slippa arbeta. Vad tror högern om sin egen politik? Att man avskaffat sjukdomar?

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article6483262.ab  Axéns och Rivieres svar, nu är de alltså helt öppna med att de anser att folk låtsas vara sjuka! Var har vi hamnat nånstans? Var inte så omänskliga så ni försvarar detta, moderater! Ha lite självkritik och erkänn att A och R gick över gränsen!

Etiketter: , , , , ,

23 kommentarer

  1. Mr Cool

    Conny, varför har Jämtland har dubbelt så många sjukpensionärer som Stockholm per capita? Inte beror det på att det är så mycket stressigare i vackra Jämtland eller att luften är så mycket skitigare i fjällvärlden… Nä, just det ,det stavas socialdemokratisk arbetsmarknadspolitik. När jobben tröt var det bättre för statistiken att sortera in folk under FK än i AMS.

    Ju rödare en kommun röstar desto sjukare är folk och det bevisar att frånvaron inte enbart är hälsorelaterad.

    Conny, glöm inte att skriva om Venezuela och den positiva politik som du säger förs där.

  2. Mr Cool

    Vi svenskar är sjukast i världen och f.n. 14 dagar mer än Danskarna.
    Under 1996 till 1998 var ersättningsnivån 75% och sjuktalen var 11 till 12%.
    Under ekonomiskt goda ersättningsnivåer 1974-1991 så är sjuktalen mellan 17 till 25%. 1992 -1997. Sjuklön från arbetsgivare. Helt plötsligt sjunker talen till 11-15%. Nästan en halvering av alla sjuka som över en natt blev friska. Förra året mer än fördubblades antalet polisanmälda fuskare, från 400 till 900. I fjol stängdes över 6000 personer från systemet som oftast handlade om personer som är sjukskrivna fast de skulle kunna jobba.

  3. Conny Forsström

    Kanske dags att vi får till en generalstrejk så direktörer, aktieägare och arbetsgivare fattar att utan arbetarna så stannar Sverige. Då kanske hjältarna som proletärerna är, får den respekt man förtjänar istället för förakt och misstro!

  4. Mr Cool

    Conny, i alla fall från arbetsgivarens sida så inser man att alla kuggar i hjulet måste fungera för att produktionen skall falla väl ut. Vilka som är hjältarna beror nog på hur man ser på saken om det är den som skapar jobben eller den som utför. Men en sak skall inte bara fysiskt produceras utan den måste även säljas och därför påstår jag att FÖRSÄLJNINGEN är företagets viktigaste funktion där varken ägare eller arbetare oftast är involverade.
    Blir det för stökigt att producera i Sverige så är det bara att flytta produktionen utomlands.

    NÅ, hur är läget i Venezuela Conny???????

  5. Kennedy O'Toole

    Mr Cool,
    om du jämkar jämtarna då, för den demografiska strukturens olikheter, hur ser statistiken ut då tror du?

  6. Hanna

    jag är varken röd eller blå men jag har koll på detta med sjukförsäkrings systemet både hur det ser ut nu och förr. problemet är inte det som bloggaren skriver eller snarare skit snacket som bloggare skriver om bogarna utanatt större delen av de som utfrsäkrats hos oss eller inte får ha kvar olika ersättningar inte har tillräckliga underlag för att få det och heller inte gör någonting åt för att få de underlag som behövs för sjukdommen. det är lättare att gnälla på ett system som gynnar alla för att man är lat än att fixa så man har sitt eget på de torra igenom att fixa underlag.

  7. Conny Forsström

    Hanna, hur menar du? Du påstår att du jobbar på försäkringskassan? Jag måste ju säga att jag har mina tvivel, men ok, låt oss för resonemangets skull anta att du talar sanning och jobbar där. Då går jag till nästa punkt: Vad menar du med att folk inte ”skaffar underlag”?

  8. Conny Forsström

    Jag tvivlar också på att sign. Hanna jobbar på försäkringskassan utifrån stavfelen i texten. Jobbar man på försäkringskassan så skriver man en hel del..och då måste språket vara på topp.

  9. Hanna

    Conny!
    jag vet inte vart du läst att jag jobbar på FK.
    det har jag inte medvetet skrivit ut i sådan fall för jag jobbar inte som handläggare på FK.

    jag jobbar med att stötta och hjälpa sjuka människor med att få rätt i sin sak. det jag menar med att en del inte skaffar underlag är till exempel. många kommer till mig och har blivit nekade eller utkastade ur systemet och när man kollar på deras papper har de otillräckliga intyg och utredningar som ibland är från långt före borgarnas tid sådant som de röda godkänt för att kunna få ner arbetslösheten igenom fusk.

  10. hanna

    det jag menar är att många som kommenterar sjukförsäkringar som du gör. inte vet att större delen av de människor som gnäller och klagar på att de blivit utförsäkrade inte ha tillräckliga underlag och många tycker att de som de har ska räcka. och istället för att ordna upp sina papper korrekt och ha de uppdaterade och inte ha papper som var aktuella för i vissa och många fall 7-10 år sedan. så gnäller man öppet på regeringen när det sitter i den enskilda personens lathet.

  11. hanna

    förlåt att det blri många inlägg men man får inte skriva så många tecken.

    men det är ingen hemlighet att regelverket varit slappt på sjukförsäkrings fronten under de rödas tid i makten och resultatet har varit att det varit lätt att bli sjukskriven/sjukpensionär och liknanade för man inte behövt något underlag, aktuell rehabtredning, bra grundliga intyg m.m. och på detta sätt så ”gömde” de röda arbetslösa människor från statistiken för att få siffrorna att se bättre ut. detta är ingen hemlighet det har de röda erkänt själva förrut.

    som sagt jobbar inte på fk men i nära sammarbete med FK.

  12. Johan Karlsson

    Ja varför slita på fabriksgolvet när man kan klara sig gott på bidrag? Visst, sjukpenningen eller a-kassan ger inget ekonomiskt överflöd men å andra sidan får man ju betydligt mer fritid vilket för många är mer värt än pengar. Man kan exempelvis ägna sig åt någon hobby. Kanske jaga och fiska? Eller renovera huset? Påstår du att du inte vet någon som utnyttjat systemet hävdar jag att du antingen ljuger eller är väldigt isolerad från omgivningen.

  13. Johan Karlsson

    Sedan blir jag väldigt nyfiken av mr Cools prat om Venezuela. Hur står det till där borta egentligen? Själv skulle jag gärna läsa om Che Guevara eller om skillnaden mellan folkmorden som utfördes av kommunister och nationella socialister.

  14. Conny Forsström

    Hanna, ok, jag tror dig gällande vad du gör. Men jag kan ändå inte acceptera att det skulle vara så enkelt som att bara skaffa några papper och sen är allt grönt. Sen tror jag väl i och för sig att det just är det som kan vara problemet, att skaffa papper, eftersom man bedöms vara frisk trots att man är sjuk.

  15. Arbetare

    Hanna skriver;jag jobbar med att stötta och hjälpa sjuka människor med att få rätt i sin sak.
    Enl FK är det stora problemet att läkare sjukskriver av medicinska skäl, och beskriver sjukdomar exakt,MEN de har missat de nya lagarna att de måste beskriva arbetsförmåga. Dvs det finns en diskrepans mellan myndigheten FKs bedömning och läkares yrkesutövning. Läkaren anser att det han beskriver självklart betyder oförmåga till arbete, FK menar att det ska stå i klartext( ej medicinsk text). Är du rätt person att hjälpa sjuka??? Hjälp då till med intygens innehåll!!!!

  16. hanna

    Conny!
    jag menar inte att det ska vara lätt och fixa papper. utan att många av de som i dag gnäller att de blivit utförsäkrade eller fått olika avslag dessa människor gnäller för att de inte kan få papper som visar att det är sjuk. hos oss är det främst dessa anledingar som gör att människor inte får korrekta och matnyttiga papper för att komma in i systemet alternativt få ett godkännande.
    1. de är inte så sjuk som de påstår och ingen läkare kan skriva papper.
    2. de vill inte genom gå utredningar och rehab träning för att utreda ordentligt.
    3. de orkar inte byta läkare om de behövs.

  17. Hervoris

    Hanna skriver;”jag jobbar med att stötta och hjälpa sjuka människor med att få rätt i sin sak”. och
    ”för man inte behövt något underlag, aktuell rehabtredning, bra grundliga intyg ”
    1 Ingen i Sverige har varit sjukskriven eller haft sjukpension utan ”underlag”. Det är ren lögn och påhitt, ett angrepp på FK utan grund! Vad menar du.? Kan folk pensioneras utan grund. TOKIGT!
    2 Är du hjälp till sjuka? Ring då läkaren att fylla i vad som saknas i intygen eller vad gör du???
    De sjuka behöver inte din sk hjälp. De ska ha kloka utbildade rådgivare. Snälla sluta ”stötta sjuka”

  18. hanna

    sedan finns de vissa fall som faller mellan stolarna sådan som är sjuka men av olika anledningar inte får rätt även om det kanske borde ha det. ofta hos oss beror detta på att de förlitar sig för mycket på de gammla och inte kan fixa nytt. eller att man inte får ut rätt papper från läkare men då är det läkarnas fel och inte politikernas.

    det ska inte vara lätt att vara sjuk för då skulle många vara det som det var förr när de röda regerade så var det enkelt att få sjukersättning och att vara sjukskriven. de som är sjuka ska ha rätt att vara det.

  19. Hervoris

    Till hanna; haha detta är komik, tack för ett gott skratt!
    ”ofta hos oss beror detta på att de förlitar sig för mycket på de gammla och inte kan fixa nytt”

    Roligt!

  20. hanna

    Hervoris: vad är det som är roligt med det?
    så är det i dag det är fakta på mitt arbete där vi ser hur människor reagerar när de kommer till oss för hjälp och råd och har papper som är flera år gammla & så är det så besvikna på att de inte får pengar eller fått avslag på olika ansökningar och när vi förklarar att deras papper kanske behöver en bli lite mera färska med nya intyg & utredningar så blir många som stora frågetecken. de förstår inte varför papper och utredningar gjoda för över 5 år sedan inte är aktuella. och förstår inte varför de ska engagera sig i sin sjukdom/funktionshinder.

  21. Mr Cool

    Conny, det finns ingen rim och reson i din retorik för du skriver ”folk anses vara simulanter av borgarna” och du får nog sälla dig till de enögda cykloperna. Tror du inte att de som röstar borgerligt också är sjuka OCH fifflar ibland????

    Men glöm inte Venezuela bara och den store ledaren Hugo C.

  22. Hanna

    conny: då ber jag om ursäkt för att jag missförstod dig jag uppfattade det du skrev som någonting annat.

    men om även du tycker att det ska vara enklare att få papper hur enkelt ska det vara då?

    jag satt senast i förra veckan på jobbet och sammanställde lite statistik för hur många som fått hjälp med nya intyg och färska utredningar för att kunna söka den hjälp och det den ersättning som de ska vara berättiga till och det är bara för den senaste 2 månaderna 95% av de som sökt hjälp och stöd som fått nya fäska papper som stämmer för dagsläget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.