Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Filosoferande…

Jag gick hem från affären och på vägen brukar jag fundera och filosofera. Denna gång handlade min fundering om en rubrik jag läst i VK under veckan. Rubriken löd något i stil med: "Klottrare ofta knarkare visar statistik". Om det stämmer eller inte tycker jag inte ens är värt att diskutera.

Rubriken belyser dock hela högerns ideologiska kärna: skapa avstånd, skapa klyftor! Istället för att, om det nu ens är helt sant men det är en annan historia, försöka förstå varför det klottras så skapar man avstånd och försöker framställa klottrarna som människor som inte hör hemma i samhället utan snarare borde vara inlåsta eller dylikt. På gatorna ska de ju inte få vistas för deras klotter gör ju herr och fru von Adel upprörda. Så här har högern alltid agerat, klyftor istället för närmande. Men det ligger i linje med hela den ideologiska kärnan.

Sammanfattningsvis, en sån här rubrik är alltså ett sätt att, som högern alltid gjort, skapa klyftor, skapa avstånd! Den här rubriken är bara ett illustrerande exempel på detta.

Etiketter: , , ,

16 kommentarer

  1. Mr Cool

    Conny, jag trodde i min enfald at du skulle känna empati för de som får sin egondom förstörd d.v.s. nedklottrad eller bekymmer över de kostnader som förorsakas skattebetalrna. Men inom stenkastarvänstern finns det kanske ädlare ideal.

    Men Hugo Chavez den store ledaren i Venezuela har propagerat för ett förbud gentemot Barbiedockor och menar att dockorna skall ha ursprungsbefolkningen som förebild. Vad tycker du om det förslaget?????

  2. Mr Cool

    Conny, om man i stället konstaterar att de som kör ihjäl folk oftare än andra har alkoholproblem tycker du då också att ”Om det stämmer eller inte tycker jag inte ens är värt att diskutera”. Är detta konstaterande i så fall också bara för att skapa klyftor…..tänk lite på vad du skriver……

    Men glöm inte Venezuela där du upphetsat beskrev ett övertagande av produktionsmedlen när man konfiskerade en toalettfabrik. Väntar på en ny rapport från dig om fabriken har tillverkat några toaletter….

  3. Mr Cool

    Bra Conny, då konstaterar jag att du finner det ointressant om missbrukare av alkohol är överrepresenterade när det gäller dödsolyckor likväl som narkotikaberoende är det när det gäller vandalisering. Du tycker Hugo C förbud mot Barbiedockor är en förträfflig åtgärd mot bakgrund av Européers skövlande och våldtäkter mot ursprungsbefolkningen. MEN om vi då överför detta till Sverige så menar du att alla färgade dockor skall tas ur butikerna och de som säljs skall likna ursvenskarna eftersom våldtäkter, vandalisering och bilbränder enligt statistik från BRÅ oftare utförs av ej infödda Svenskar.

  4. Mr Cool

    Conny, jag visste att du glatt skulle trampa i fällan då du fick en chans att förhärliga den store ledaren Hugo Chavez. Du har tidigare propagerat för konfiskering av andras egendom och ser givetvis inga problem med att förstöra andras heller. Jag har själv fått däcken sönderskurna på min BMW av någon som sannolikt ville uppnå ”ekonomisk rättvisa”. Jag påstår också att det inte bara är herr och fru Adel som inte tycker det är ok med klotter. Tänk också på att kostnaderna drabbar alla i form av saneringskostnader såväl som dyrare försäkringar. Med det kallas väl solidaritet. Venezuela Conny!!!

  5. Conny Forsström

    Mr Cool, jag har inte sagt att man uppnår något med att skära sönder däck eller klottra och självklart är det inget jag tycker man ska hålla på med. MEN min poäng, som du tycktes missa, är att det högern håller på med är att skapa klyftor istället för förståelse. DET var min poäng, att artikeln var ett perfekt illustrerande exempel på detta, inget annat alltså!

  6. Conny Forsström

    Mr Cool, skapar man förståelse kan man kanske göra något åt det, t.ex. se till att det finns vettiga fora för ungdomar att uttrycka sig i, och vettiga saker att göra, istället för att framställa klottrare som kriminella. Som sagt, att skapa förståelse är precis vad högern INTE vill! Precis som man vill skapa ekonomiska klyftor med lönekonkurrens och lönedumpning så skapar man även mentala klyftor.

  7. Mr Cool

    Conny, att klottra har så länge jag minns och under olika regeringar varit kriminellt så förklara med enkla ord varför det är HÖGERN som just nu är skyldiga till att inte ”vissa får uttrycka sig fritt”. Den enda förståelse som skall skapas är dock att det inte är ok att förstöra andras egendom.

    Men om man vänder på ditt resonemang när det gäller ekonomiska klyftor så undrar jag på fullt allvar om du tror det finns incitament att utbilda sig, jobba hådare, göra karriär om alla har samma lön oavsett insats. För DIG skulle det säkert vara ett lyft eftersom jag utgår ifrån att du är lågavlönad.

  8. Mr Cool

    Klottersaneringen kostar Stockholms stad i runda tal 50 miljoner kronor per år. SL:s kostnad för skadegörelse och klotter ligger på årliga 150 miljoner kronor. Tycker du Conny det är en rimlig kostnad för att några vill ”uttrycka sig”? Du menar också att man inte skall framställa klottrare som kriminella men anser du inte att förstörelse för hundratals miljoner är kriminellt? Det finns många sätt att uttrycka sig på utan att åsamka andra kostnader men både du och jag vet att kicken för dessa är just förstörelsen och uppmärksamheten. Du själv uttrycker dig ju via bloggen…….

  9. Conny Forsström

    Mr Cool, jag ifrågasätter inte att det är olagligt att klottra. Men det tar inte fokus från det faktum att högern skapar klyftor istället för att göra något så att klottrarna får annat att göra.

  10. Mr Cool

    Conny, det du säger innebär ju att klotter är en helt ny företeelse eftersom det är högern som skapat behovet att klottra. Men när man försöker finna samband med klotter och sociala företeelser kanske i syfte att göra något åt problemet så säger du att ”det är ointressant att diskutera”. Det bör ju också innebära att det endast är låginkomsttagare eller andra grupper som är utanför samhället som klottrar men så är det ju inte. Många ”rikemansbarn” ägnar sig glatt åt denna verksamhet helt utan sociala problem.
    Conny du kanske inte skall se klasskamp i allt och glöm inte Venezuela bara.

  11. Uffe

    Jag måste erkänna: jag ser ingen koppling mellan sambandet knark<->klotter och ”ökade klyftor i samhället”. Kan någon förklara för mig?

  12. Conny Forsström

    Som vanligt har högern missat hela mitt resonemang. Poängen var att högern vill skapa klyftor istället för att konstruktivt göra något som innebär att klottrarna slutar klottra, skapar alternativ till klottrande. DET och inget annat var poängen.

  13. Uffe

    Jag förstår fortfarande inte sambandet mellan klottrare<->knarkare och ’högerns ökade klyftor’.

    Så som jag tolkar ditt minne av rubriken kan man dela in befolkningen i två grupper: klottrare och andra. Rubriken ger sken av att andelen klottrare som knarkar är högre än andelen andra som knarkar. Vad har det med politik att göra? Det kanske finns något samband som framgår av artikeln, men i så fall vill jag ha en länk till den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.