Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Blir så less..

När ska allianspartierna sluta misstänkliggöra människor och hävda att folk är lata när de är arbetslösa? Det är bara så tröttsamt att läsa. Dessutom VILL högern ha en viss arbetslöshet, det ingår i planen att hålla lönerna nere med hjälp av en stor armé arbetslösa som tar vilket jobb som helst till så låg lön som möjligt. Det ingår dessutom också i de ekonomiska läror som högern bekänner sig till.

Så det man vinner på att misstänkliggöra människor är att få dem att ta vilket skitjobb som helst till fruktansvärt låga löner och med dåliga arbetsvillkor. Men ni har fel högern! Det finns ingen moralisk förpliktelse i att arbeta! Däremot är det arbetsgivarnas (och er, eftersom ni står på arbetsgivarnas sida) skyldighet att locka ut människor att arbeta med SÅ BRA VILLKOR som möjligt!

Självklart vill ni dock att människor ska känna arbete som en moralisk förpliktelse. Ty endast på detta sätt kan ni upprätthålla den lilla klickens privilegier på bekostnad av massans hårda arbete! Vilka som är de lata och vilka som är parasiterna, det vet vi i arbetarklassen redan! Oss lurar ni inte!

Etiketter: , , , , , ,

En kommentar

  1. Mr Cool

    Conny babblar på i sin fantasivärd. En framgångsrik företagares främsta mål är att företaget skall gå bra, generera pengar till investeringar för framtiden, ge avkastning på investerat kapital etc. etc. För att uppnå detta erfordras att personalen trivs med villkor såväl som arbetsförhållanden. Jag jobbade själv på ett företag en gång som hade devisen ”Ingen skall sluta här för att lönen är för låg” och det var mycket framgångsrikt. Däremot så måste de anställda utsorteras noga eftersom man vill ha högpresterande p.g.a. att lönekostnaderna utgör en lejonpart av en produktionskostnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.