Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Hushållsnära tjänster!

Självklart SKA skatteavdragen för dessa bort. Det är en dyr reform som skapar förhållandevis få jobb i förhållande till vad det kostar. Dessutom kan och ska friska människor städa sin egen skit. Såg ett inslag på nyheterna om detta och blev förbannad. Men det är typiskt högern, det man lyckas skapa är lågavlönade städjobb som påminner om svunnen historia med herrskap och tjänstefolk.

Etiketter: , ,

20 kommentarer

  1. Christine Svensson

    Men du. (MP) era kollegor tycker visst inte som du. Vad säger du om det då? Det är ju trots allt en del som fått arbete genom det här och en del företag har startats. Hur ska vi se på det? Jag anser inte att det är fel att någon annan tar bort min skit. Jag har inte testat det än men man vet aldrig…..

  2. Mr Cool

    Conny, förklara för mig med enkla ord varför den som betalar svarta pengar för städning är ett svin medans den som tar emot det inte är det? Hushållsnära tjänster är en väg att göra svarta jobb vita och som genererar arbetstillfällen såväl som skatteintäkter. För rätt betalning kan jag tänka mig att sortera herr och damskit.

    En sak till…det är en vänsterbloggare som blivit avstängd p.g.a. olämpligt uppträdande.

  3. Hans-erik

    Hej!

    Mästerbrunk Conny, det är kanske dags att sluta försvara våld och hot som dina kollegor yppar. Sedan saknar jag din förra bloggbild som skänkte skratt till oss alla.

  4. Mr Cool

    Conny, eftersom du tycker det är fel att människor gör tjänster åt andra så måste du ju även mena yrkesgrupper såsom busschaufföer, taxichaufförer, sopåkare, frisörer etc. Men om du drar gränsen vid städning så undrar jag hur det fungerar på din arbetsplats??? Är det så att någon är anställd för att städa efter Conny när du kanske sölat ned i fikarummet eller där du utför din produktion. Du kan ju inte städa själv för då får du FACKET på dig. Förklara hur du tänker…..

    Jag saknar även dina lyriska beskrivningar över Venezuela eller har arbetarromantiken falnat där?

  5. Mr Cool

    Conny säger ”Dessutom kan och ska friska människor städa sin egen skit”. Jag är stum av beundran för det innebär att när du under en glad kväll på krogen en sen lördagskväll ”råkar skvätta” på golvet på toaletten alternativt lämnar ”bromsspår” i den torkar ordentligt rent efter dig. Det innebär också att du inte använder offentliga papperkorgar och att du tar med dig överblivna förpackningar hem kanske för ”återvinning” när du ätit på Mc Donalds. För ingen skall ju behöva ta reda på skit efter Conny….även om det ger arbetstillfällen.

  6. Johan Karlsson

    Glöm inte att förut att generera arbete har detta en mängd andra positiva följder. En vit lön är, till skillnad från en svart, sjukpenning-, a-kasse- och pensionsgrundande. De som utför dessa tjänster slipper också oroa sig över att behöva betala tillbaka bidragspengar ifall svartjobbet skulle komma till myndigheternas kännedom. Den absoluta majoriteten av de som utnyttjat avdraget är dessutom låg- och medelinkomsttagare.

  7. Mr Cool

    Conny, intressant att du vill offra ett stor antal arbetstillfällen bara för att det är ”fel” klientel som köper tjänsterna. Jag skulle vilja se DIG titta en som arbetar med hushållsnära tjänster rätt i ögonen och säga att hans eller hennes arbete inte är värt någonting och ska läggas ner av rent idealistiska själ, i synnerhet som många av de som jobbar med hushållsnära tjänster har levt ett liv som långtidsabetslös. Du vet ju hur det är att vara arbetslös och att detta olyckligtvis sammanföll under sommarhalvåret.

  8. Mr Cool

    Conny, vänligen definiera vad du tycker ÄR FÖR LÅG LÖN.

    Det är mycket intressant……nästan lika intressant som Venezuela.

  9. haircut100

    Helt obegripliga resonemang från flera sidor. Varför i hela friden ska vissa tjänster vara skatterabatterade? Sänk arbetsgivaravgifterna för fåmansföretag (som sossarna hade reducerat men som alliansen tog bort [sic!])så företagsamheten skjuter fart och tjänster blir billigare generellt av ALLA slag. Samma sak med ROT och hela skiten. Bort! Skapa ett transparant system som inte göder orättvisa. Ska hushållsföretag odlas istället för skapa tillväxtföretag? Om jag inte vill köpa hushållsnära tjänster eller har hus (eller äger ett hyreshus[sic!]) så vill INTE jag subventionera andras h-tjänsteköp

  10. Uffe

    Jag tycker Sahlin/Ohly/Wetterstrand måste tala om för väljarna vad som gäller angående detta: skall avdraget tas bort eller inte om de vinner valet?

    På det mer principiella planet: vad skiljer de hushållsnära tjänsterna från de klassiska sosse-ROT-avdraget? Hur skiljer sig städning i hemmet från ombyggnader/tillbyggnader/reparationer så mycket att det ena är värt ett skatteavdrag, men inte det andra?

  11. Johan Karlsson

    Conny: Visst kan man vägra arbeta, men då ska man inte heller kräva att försörjas av andra. DET, käre Conny, är att parasitera.

    Till ”frisyren”: Du menar alltså att du hellre subventionerar arbetslöshet än arbete? Är det bättre att betala någon 80 % i bidrag för att gå hemma än att betala 50% för att samma person ska arbeta? Skatteverket har ju kommit fram till att varje krona dessa avdrag kostat staten har gett 1:50 tillbaks. Det är nog inte många andra investeringar som kan skryta med årlig 50-procentig avkastning.

  12. Mr Cool

    ”Är lönen för låg ska vi arbetare vägra arbeta! Det är vår MORALISKA! plikt!!!” skanderar socialist-Conny. OK då säger vi hypotetiskt att du vägrar att arbeta…..MEN VEM SKALL DÅ FÖRSÖRJA DIG CONNY?

    Du har ju som arbetslös visserligen redan åtnjutit ekonomisk ersättning från andras arbete men vilket system träder i kraft bara för att du inte är nöjd med ersättningen????

    Sen Conny vill jag höra lite nytt från Venezuela. För ett år sedan skrev du spaltkilometer om detta förträffliga land och dess store ledare. MEN nu är du helt tyst……undrar varför.

  13. Elin

    Tycker det är synd dom ska ta bort det isf, för i mitt företag så har jag även Hushållsnära tjänster som du vet. Ligger inte lågt i pris, för man måste tänka på vad avgifter o dyl kostar med.
    Men en sak som skulle vara bra, är att höginkomstagare inte skulle ha rätt o nyttja rabatten. Det är bättre tänkt åt äldre som kanske inte kan skotta sin gård själv, behöver hjälp i hemmet osv.

  14. Conny Forsström

    Svar till Elin (2010-03-22 21:33)
    Elin, mm, men en skillnad när du bedriver eget företag i jämförelse med att vara anställd och städa hemma hos någon. Förhoppningsvis kan du ta ut (så småningom i alla fall) en hyfsad timlön.

  15. Elin

    Conny: Jo detär ju så, jag har eget företag. Det jag tar ut, kan vara per timme, klumpsumma, beror lite på vad det handlar om. Men det jag lägger har jag räkna med att klara mig på, man ska tänka på att lägga på sociala avgifter mm mm. Om nån är anställd privat för att städa hemma hos någon, ska dom ju skriva anställningsavtal annars är det ju svart. Och sånt måste vi få bort. Dom som jobbar svart, förstör för oss som försöker komma in på marknaden och vara ”lagliga”.

  16. Elin

    Ja och det behöver inte bara va äldre som jag skrev, det kan även vara barnfamiljer med låg inkomst, osv osv. Men inte för såna som tjänar guld tex.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.