Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Dyra RUT-jobb!!!!!!!!!

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/grov-overskattning-av-rutavdragets-effekt-pa-jobben_4389509.svd 

Någon alliansanhängare som vill kommentera? Siffrorna gällande RUT är en STOR bluff!!! Snacka dyra jobb, pengar som borde ha investerats i den offentliga sektorn!

Etiketter: , , , , ,

7 kommentarer

  1. Uffe

    Faktiskt ganska interessant text. Det vore dock kul att få veta var han fått siffrorna ifrån. Och det vore också kul att få motsvarande siffror för ROT-avdraget.

    På ett principiellt plan har jag inget mot avdraget, om staten inte går med förlust på det. Och skulle staten gå plus på det förstår jag inte varför någon skulle vilja avskaffa det.

  2. Conny Forsström

    Om det ger fler jobb HELTIDSjobb inom den offentliga sektorn istället för korta, osäkra lågavlönade jobb inom privat LYXsektor(!) så varför inte satsa de skattepengarna på just den offentliga sektorn? Svaret till varför högern ej gör det är för att man på ett ideologiskt plan är emot den och nu har en plan för att med olika åtgärder, t.ex. denna, montera ner den.

  3. Lundgren

    Läste du i dagens tidning? Äntligen får du upprättelse. Äntligen finns ett tredje kön. Grattis Conny!/lundgren

  4. Uffe

    Om städning i hemmet, utfört av en avlönad städare, är lyx vill jag ha en definition av lyx. Vad skall räknas till lyx och vad skall inte räknas dit?

    Kan det vara så att det räknas som lyx om det är (bara för att ta ett exempel) PG Gyllenhammar, men räknas inte som lyx om det är en kirurg på (det landstingsägda) sjukhuset som behöver städning i hemmet eftersom han/hon jobbar över varje dag?

  5. Fredrik Wirenblad

    Mycket tjat om säkra heltidsjobb… Är det inte bra att folk kan få komma ut och jobba det som går och därigenom bygga upp nätverk som kan leda till heltidstjänster?
    De personliga nätverk som byggs medan de arbetar är ju grymt värdefulla, antingen om de fortsätter med samma jobb eller vill leta sig vidare.

    Om den rödgröna röran kunde samla sig och inte enbart komma med negativa klagor så kanske de skulle ha en chans i en framtid far far away. Just nu gräver de sig bara djupare och ner i fördärvet. För att inte tala om (S)-ledarinan, 7e(?) valet? 6(?) innan tackade nej? Kan det bli bra?

  6. Johan Karlsson

    Saken är ju den att staten tjänar på RUT-avdraget. Varför är du då emot detta? Är verkligen principen viktigare än resultatet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.