Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

ETT av beläggen för att högern ljög om RUT!!

http://svtplay.se/v/1926948/rapport/fa_laginkomsttagare_har_gjort_rut-avdrag 

 

Flest höginkomsttagare har använt sig av denna tjänst och varför subventionera deras lyxkonsumtion? Men poängen är att högern med god hjälp av Almega ljugit eller åtminstone vilselett allmänheten och media har inte varit sena att hänga på helt okritiskt. I alla fall fram tills nu när Rapport avvek från mediadrevet och tog reda på fakta!

Högerns agenda att skapa en låglönemarknad med höginkomsttagares privatkonsumtion i fokus är inte ny och som både andra och jag hävdat, en del i en långsiktig plan att nedmontera den offentliga sektorn.

Etiketter: , , , ,

9 kommentarer

  1. Luciano

    Du klagar på högern att de använder tjuvknep. Du är ju lika anonym själv. En bild på en världskarta och ett riktigt(?) namn. Varför?

  2. Conny Forsström

    Luciano: på vilket sätt skulle det vara ett tjuvknep att inte ha en bild på mig själv? Men om min person drar mer uppmärksamhet än min politiska agenda så kanske det tyder på att högeranhängarna har slut på argument? Eller? Är det inte politiken vi diskuterar? Det gör i alla fall jag.

  3. Urban Bengtson, idékonsult

    På Agendas hemsida finns SCB-siffrorna om hushållens nyttjande av RUT. Av 81 395 hushåll använde 46 501 höginkomsthushåll RUT och 34 894 medel- och låginkomsthushåll, eller 57 resp 43 procent. Dvs det är långt ifrån bara ”de rika” som har RUT. Rapport missade de absoluta talen. Tas RUT bort blir förlorarna låg- och medelinkomsthushåll, inte höginkomst, dvs osolidariskt.

  4. your biggest fan

    tröttnar aldrig bengt urban på att vinkla statistiken? han har varit på varenda vänsterblogg som handlat om rut-avdraget och skrivit exakt samma inlägg. och varenda gång har han fått samma svar. vilken vitamin går du på, bengt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.