Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Högern rädd för ”kommunister”

Jag läser några negativa kommentarer i samband med Tamara Spirics inväljande i vänsterpartiets partistyrelse. Bl.a. skriver högeranhängare om hur hemskt det är att socialdemokraterna samarbetar med "kommunister" och försöker t.o.m. jämställa vänsterpartiet med sverigedemokraterna.

Jag blir förvånad att högerpartierna reagerar så här. Ur ert perspektiv driver ni människor åt vänster med er arbetarföraktande politik. Javisst, ni kan säga att ni värnar alla men folket är inte dumma. Era åtgärder visar helt tydligt och klart vad ni tycker om välfärd (sjukförsäkring, a-kassa bl.a.) och skatter.

Ovan skrev jag att jag blir förvånad. Det blir jag ju egentligen inte alls men hur högern kan förvånas över att folk drar mer och mer till vänster, det är konstigt. Vänstern visar med sina förslag att de vill att ALLA ska ha rätt till ett drägligt liv. Det är tusen gånger mer än högern någonsin visat eller kommer visa.

Leve ett samhälle för ALLA! Inte enbart för greve von Swinpäls!

P.S. Högerns ideologi tillåter dock inte att alla inkluderas i samhället, det går emot t.ex. nationalekonomiska teorier (läs: borgerliga).

Etiketter: , , , , , , ,

25 kommentarer

  1. Mr Cool

    Vänstern har alltid proklamerat att endast de har rätt människosyn men den verkar inte innefatta greve von Swinpäls. Conny använder ett nedsättande namn men skulle gå i taket om det som han kallar arbetare skulle få ett liknande epitet. Det innebär att Conny vill ha ett omvänt klassamhälle där en grupp fritt kan konfiskera det andra äger allt efter eget godtycke. Connys ekonomiska bildning hindrar honom från att se vänsterns orealistiska hantering av ekonomi som är den viktigaste komponenten. Han har beskrivit Venezuela som ett socialistiskt föregångsland som nu innehar skräpstatus ekonomiskt.

  2. Conny Forsström

    Svar till Mr Cool (2010-05-09 14:46)
    Vänterns människosyn innefattar ALLA, även greve von Swinpäls. Men allvarligt talat, det är väl knappast synd om den som har i överflöd? Han eller hon klarar sig alltid. Bör vi inte bekämpa fattigdomen eller vad tycker Mr Cool?

  3. Bröderna Gidlöf- leif talking

    Jaha, då är lill-åkesson på banan igen ”försöker jämställa vänsterpartiet med sverigedemokraterna”. Nä, din unka människosyn får du ha för dig själv.

  4. Therese

    ”människor dras mer åt vänstern” ehh, nej dags att vakna conny! En ligt senaste mätningen så har ju alliansen dragit förbi vänsterpartierna och det försprånget kommer bara att öka. Sanna mina ord.

  5. Emily

    Så länge vänsterkanten innebär höjda skatter på drivmedel (straffskatt för ”lantisar” och bönder), höjda skatter på arbete, höjda skatter på… ja allt. Och så länge vänstern innebär straffskatt för dem som väljer att inte ansluta sig till a-kassa (vilket i min tolkning inte har något annat syfte än att tvinga in alla i samma led). Så lär nog knappast fler dra sig åt vänster.
    Det blir dyrt att leva även för dig Conny, har du räknat på det? Är du förresten inte nöjd med de skattesänkningar du gynnats av kan du ju skänka överskottet till välgörenhet?

  6. Conny Forsström

    Svar till Emily (2010-05-09 20:12)
    Jag tror att jag som jobbar överlever en skattehöjning på 150kr. Än bättre mår jag när jag då vet att välfärden säkras så att jag, när jag behöver den, kan få del av den.

  7. Emily

    Det är nobelt av dig Conny. Men för oss blir det ingen skattehöjning på ynka 150kr. Och vi straffas ytterst ogärna för var vi bor.
    Jag hjälper gärna andra, men då vill jag kontrollera mitt givande och tvingas bidra till sådant jag inte vill via skatter.
    Förövrigt nybliven arbetslös, det ändrar inte min åsikt ett dyft även om en vänsterregering skulle gynna mig på kort sikt. Jag ser min framtid som arbetande och om inte det så ändå så långt som möjligt försörjd utan statliga medel.

  8. Conny Forsström

    Svar till Emily (2010-05-09 22:05)
    Och vänsteranhängare ser inte sin framtid som arbetande? Det gör alla, oavsett partitillhörighet, inser vikten av gemensamt arbete och SAMARBETE, kooperation, för att det ska finnas ett fungerande samhälle. Däremot ska parollen inte lyda: arbete till vilken låg lön som helst (denna paroll vill högern gärna ha, det driver ner löner).

  9. Conny Forsström

    Intressant att när jag för pekaren över de två ”Emily” så är den första den riktiga, och den andra är en länk till vad jag misstänker vara något slags intrångsförsök eller liknande. Länken som den andra (senare) Emily-signaturen länkar till och som man ser längst ner till vänster på skärmen när man för pekaren över signaturen är följande: http://whois.domaintools.com/148.136.141.172

  10. Conny Forsström

    Svar till Conny Forsström (2010-05-09 23:24)
    Måhända är det inget intrångsförsök men nog ser det skumt ut med en sådan länk. Någon som kan upplysa mig om vad länken innebär (förutom att man kan kolla upp vem som döljer sig bakom ett visst ip-nummer, så mycket har jag förstått..)? Någon som försöker få reda på mitt ip eller? Underligt är det i alla fall.

  11. Uffe N

    Den andra ”Emilylänken” ser inte ut att vara ett intrångsförsök. Den leder till en sida där du kan få veta till vilken ISP den angivna IP-adressen hör, och lite kontaktinformation. Med mindre än att en angripare kan komma åt serverjournalerna hos domaintools.com lär det inte vara riskfyllt att titta på sidan. Just denna sida har jag inte använt tidigare, men jag har använt liknande tjänster ett antal gånger tidigare.

  12. Emily

    Det är jag bakom båda kommentarerna. Sidan som andra länken hänvisar till har jag använt för att kolla upp ett IP-nummer för några månader sedan. Ser nu att den adressen ligger förinställd under min blogglänk i webb-raden när man kommenterar. Varför kan jag inte begripa, har inte sett det tidigare. Klickade i vilket fall helt enkelt fel när jag skulle lägga in min riktiga adress.
    Sorry för förvirringen. Sidan ska vara helt riskfri, men ger knappast någon information du behöver heller. 🙂

  13. Mr Cool

    Conny, klart att vissa är rädda för kommunister eftersom du själv har proklamerat att produktionsmedlen skall tas över med våld om så erfordras. Det innebär bl.a. att över 600000 företagares livsverk närsom kan konfiskeras av stenkastarvänstern. Du har även angett Venezuela som ett föregångsland när det gäller just detta och lyft fram en fabrik som tillverkar skithusstolar som ett lysande exempel. Alla människor som lyckats lägga undan en slant medelst hårt arbete känner också oro för att än en gång behöva skatta för samma pengar (förmögenhetsskatt). Tur att mina pengar nu är utomlands.

  14. Uffe N

    Conny: att ”högeranhängare” försöker jämställa vänsterpartiet med Sverigedemokraterna är inte så långsökt egentligen. Båda partier driver en ganska hård vi-mot-dom-attityd.

    Det som skiljer är bara hur dom definierar sina grupper: för V gäller ”vi arbetarna” mot ”dom, kapitalisterna”. För SD gäller ”vi svenskarna” mot ”dm, utlänningarna”. Vari består skillnaden?

  15. Johan Karlsson

    Ja vad märkligt Conny, att människor reagerar negativt på kommunister? Du har kanske inte noterat vad som hänt i de stater som praktiserat denna ideologi? De anhöriga till de 150.000.000 miljoner människor som bragts om livet i kommunismens namn? För människor som värnar om frihet och jämlikhet klingar kommunism minst lika illa som nazism. Om Moderaterna offentliggjorde att de ämnade regera ihop med Nationalsocialistisk Front vid en valseger tror jag också att folk skulle reagera.

  16. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-05-16 22:39)
    Som jag sagt miljontals gånger, jag vill inte ha ett nytt Sovjet eller ett nytt Kina. Jag vill ha mer rättvisa i samhället, vad vill högern?

    Sen kan man ju nämna ett gäng högerdiktaturer om vi nu ska hamna på den nivån i diskussionen (gällande hur många människor som diktaturer dödat). Ta bara Tyskland som exempel. Hitler är att anse som högerdiktator. Hur många miljoner bragte hans regim om livet?

    Nej, än en gång, någon diktatur vill jag inte ha, vare sig kommunist- eller höger. Jag vill ha rättvisa. Vill högern det också?

  17. Uffe N

    Conny: det spelar mindre roll vad du vill ha, när du använder orden kommunist, kommunism eller kommunister kommer många av oss att tänka på missdåden som Stalin, Mao och Pol Pot gjort sig skyldiga till. Det är inget som du har ansvar för, men du kan inte göra mycket åt det. Det är väl ungefär samma sak när du använder USA som exempel på vad ”högeranhängarna” vill ha, trots att åtminstone jag (och jag lär inte vara ensam…) _inte_ vill att Sverige skall använda USA som mönstersamhälle.

  18. Conny Forsström

    Svar till Uffe N (2010-05-17 10:07)
    När jag skrev inlägget var ordet kommunist egentligen till för att illustrera hur de politiska meningsmotståndarna direkt utbrister: ”Kommunist!”; när man säger att man är socialist. Men kanske borde jag satt ordet kommunist inom citattecken för att bättre belysa vad mina intentioner var, det medges.

  19. Johan Karlsson

    På vilket sätt var Hitler höger? Han drev en keynesiansk finanspolitik. Han ville socialisera storindustrin men vek sig i den frågan av realpolitiska skäl. Han drev en kollektivistisk ideologi där individen skulle underställas kollektivets intresse. Han var protektionistisk. Det finns fler exempel som alla tyder på att han var en form av socialist. Om inte visar väl namnet på hans parti det? Skillnaden var att han inte lika vänster som exempelvis Stalin och att han till skillnad från andra socialistiska diktaturer mördade med ras som motiv istället för klass.

  20. Johan Karlsson

    Jag hur många mördade Hitler? 6.000.000 i förintelsen? Ett okänt antal krigsfångar på östfronten? Tusentals ”livsovärdiga” på hemmafronten? Historikern R J Rummel uppskattar det totala antalet till knappt 21.000.000. Att jämföra med 62.000.000 i Sovjetunionen och drygt 80.000.000 i Kina. Rekordet sett som andel av befolkningen torde Pol Pot inneha. Men detta är ju bara siffror eller hur? Stalin själv lär ju ha konstaterat att när en människa mördades var det en tragedi, när 1 miljon mördades blev det statistik.

  21. Johan Karlsson

    Jag tror faktiskt inte att någon diktator hade mord på miljoner människor som enskilt mål. Det är bara den tragiska konsekvensen när deras drömsamhälle införs i praktiken. Den som för övrigt grundade tanken på organiserade massmord var ju ingen mindre än Karl Marx. Se gärna Edvins Snores utmärkta dokumentär ”The Soviet story” för fler jämförelser mellan 1900-talets socialistiska diktaturer.

  22. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-05-21 15:32)
    Att påstå att Hitler stod på vänsterkanten, då lär du knappast hitta många historiker som ger dig rätt på den punkten.

    Hela Hitlers ideologi var grundad på den starkes överlevnad, något som inte ligger alltför långt från högerns syn på att individen är allt, kollektivet inget. Att sedan Hitler var antifacklig och spärrade in fackföreningsaktiva, och att han hatade socialism och kommunism, placerar dessa faktum honom på vänsterkanten? Knappast!

    Sedan finns och har funnits högerdiktaturer i mängd. Är de bättre på något sätt? Knappast, är mitt svar ånyo. INGA diktaturer är bra!

  23. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-05-21 15:42)
    Som tidigare sagts..kommunistkortet är något som högern gärna drar fram. Men jag vill ha ett rättvist samhälle! Ja, jag vill ha en demokratisk socialism! Men går det att genomföra under kapitalismens era? Kapitalismen som i sig är orättvisornas moder!

  24. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-05-21 15:32)
    Så jag tycker vi lägger ner hela diskussionen om diktaturer. Ingen av oss vill ha diktatur. Det är bara tråkigt att konstatera att såfort man kallar sig socialist, så påstår meningsmotståndarna att man vill ha diktatur. En gång för alla; NEJ, jag vill INTE ha någon diktatur! Däremot vill jag ha ett rättvisare samhälle, en rättvisare värld. Vad vill högern? Den frågan ställer jag gång på gång men får inget svar! Rättvisa tycks i alla fall inte stå på agendan på högersidan.

  25. Mr Z

    ”Vad vill högern? Den frågan ställer jag gång på gång men får inget svar! Rättvisa tycks i alla fall inte stå på agendan på högersidan.” Du har fått många konkreta svar på vad det du kallar högern vill göra. Att du sedan inte lyssnar är inte mitt problem. Det är dock lustigt att du klagar på att du inte får några svar, när det i själva verket är du själv som inte ger några svar på de frågor som ställs. Det verkar som att du inte kan stå för och försvara dina politiska åsikter och då blir det också svårt att föra en konstruktiv debatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.