Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Rör inte Bostaden, privatiseringsivrare!

Läste i Holmlunds blogg hur alliansen föreslår att en del av Bostaden ska säljas ut och att en del av beståndet ska göras om till bostadsrätter. Rör inte allmännyttan! Att ni hatar gemensamt ägda institutioner är väl och allmänt känt. Ni hatar dessa för att ni vill att allt ska gå att tjäna pengar på, och det kan man så klart inte göra med gemensamt ägda lägenheter.

Ni kanske skulle försöka komma ihåg att det finns människor som inte har råd med bostadsrätter! Ni kanske skulle försöka minnas att det måste finnas billiga boenden, även för de arbetslösa, sjuka osv.! Det är ju konstigt att ni tror att privatisering och marknadspriser ska lösa problem! Ja, det löser ju ett s.k. "problem" (ur er synpunkt), nämligen att ytterligare en gemensamt ägd bastion ska falla så att det ska finnas snabba möjligheter att tjäna pengar på de som har råd att köpa sin bostad.

Vi måste värna allmännyttan, inte stycka sönder den, som alliansen vill! För att värna det gemensamma, rösta ut nuvarande regering i valet i september! (Det finns inget som hindrar er inom högern att uppmuntra byggandet av bostadsrätter, det står er fritt, men rör inte vår allmännytta!)

Se på andra instutioner som blivit avreglerade om man som ni tänker sig att privatisering löser allt..priserna har snarare stigit t.ex. på elmarknaden. Dessutom är det ett känt faktum att arbetsvillkoren OFTA är sämre inom det privata! Men sådana hänsyn tar ni inte, för nu har ni bestämt er för att till varje pris genomföra er ideologi, en ideologi som FÖRSÄMRAR för småfolket!

 

Etiketter: , , , , , , ,

14 kommentarer

  1. Mr Cool

    Conny, att bo handlar oftast inte om pengar utan om en bra boendemiljö och i en bostadsrätt så bor det oftast människor som strävar åt det hållet. Har själv under en tid bott i ett område som kan karaktäriseras som sämre som ägdes av Allmännyttan. Det var otänkbart för en kvinna att besöka tvättstugan utan eskort, omöjligt att förvara något i källarförrådet. Klotter, vandalisering, sönderbruten entreport, folk som sket i trappuppgången och ibland även sov där. Störande grannar etc. etc. Conny, det finns de som inte tror på devisen att ju mer olika vi är desto roligare har vi tillsammans.

  2. Conny Forsström

    Det finns inget som hindrar att fler bostadsrätter byggs, bygg på bara, men som sagt, det allmänna ska förbli orört!
    Jag har bott i hyresrätter hela mitt liv och känner inte igen mig alls i din beskrivning, men det där är olika på olika platser. Men vad du, och andra som vill ha privatisering, underförstått säger, rätta mig om jag har fel, är att de som har pengar ska kunna bo för sig så att de slipper se sociala problem och annat i samhället. Om vi ökar de geografiska klyftorna, hur ska vi då få en vilja att rätta till dessa klyftor? Så länge den rike har det bra är allt ok?

  3. Mr Cool

    Conny, för mig får Allmännyttan gärna vara kvar. Men om/när du blir far Conny vill du då inte bo i ett område där du förmodligen har en bra boendemiljö för dina barn eller vill du absolut bo i ett område med sociala problem??? Det finns givetvis stora skillnader mellan områden och ALLT handlar bara inte om pengar.

    Jag ringde en gång polisen när jag bodde i Allmänyttan och ingen kom. Där jag nu bor kommer ett privat vaktbolag med skarpladdade pistoler inom 5 minuter efter att jag larmat. Känns tryggt!!!!

    Men jag rekommenderar att du flyttar till Rosengård så du får känna lite samhörighet.

  4. Mr Cool

    Om resultatet av det du kallar segregation är att de som vandaliserar, stör, stjäl och förstör för andra bor tillsammans så är jag för det till 100%. Den ytterst naiva tron att dessa företeelser upphör om problemmänniskorna får flytta in i bättre områden är rent befängd.

    Mina föräldrar bor i en bostadsrätt som byggdes 1960 och fortfarande är hissen i originalskick och inte ett kritstreck finns på väggarna. Portlåset fungerar och namntavlan är heller inte vandaliserad. För mina föräldrars skull är jag mycket tacksam för ”segregationen”. Människorna som bor där vill ha det fint….

  5. Johan Karlsson

    Ett grundläggande krav är dock att hyresregleringen avskaffas och att subventioneringen till byggandet av hyresrätter upphör. Om sedan de boende i ett visst hus eller område önskar omvandla sina hem till bostadsrätter ska de givetvis få göra så. För inte är det väl så Conny att det viktigaste är att inte vissa får det bättre än andra?

  6. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-06-28 13:55)
    För att bara ställa en fråga till dig: hur löser du det om ett hushåll inte vill ombildas? Frågan är relevant för det har hänt och händer att något eller några hushåll inte vill ombildas. De har helt enkelt inte RÅD! Att de sedan blivit illa behandlade av de andra ”bostadsrättsfrälsta” i huset är ett faktum som står att läsa i tidningen Hem & Hyra. Så sanningen är inte fullt så harmonisk som du försöker framställa den.

  7. Johan Karlsson

    Tja, normen i Sverige är en demokrati som grundas på enkel majoritet. Ska detta följas borde det alltså vara fritt fram att ombilda till bostadsrätter om 51% av de boende vill så. Personligen tycker jag att detta är ett dåligt system av flera anledningar, även om det också har sina fördelar. Hur vore det t ex om det skulle byggas en järnväg över 100 personers privata mark? 99 st är nöjda med ersättningen de får för intrånget medan en av någon anledning inte vill upplåta sin mark. Ska denne då stjälpa hela projektet?

  8. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-07-02 01:52)
    Vilken oerhört irrelevant metafor med järnvägsbygget du gör. Att ombilda till bostadsrätt kostar PENGAR. Pengar som kanske familjen i huset ifråga inte har. De kanske inte ens får lån för att de inte har jobb, är utförsäkrade från a-kassa, utförsäkrade från sjukförsäkringen eller något annat som alliansen gjort för att lägga krokben på dem. Hur löser du deras problem nu? Jag kan tillägga att alla hushåll inte måste ombildas. I praktiken blir det så att de andra blir hyresvärdar åt den/de hushåll som inte kan ombildas. Men de brukar inte VILJA vara det. Familjen utsätts för mobbing och liknande

  9. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-07-02 01:52)
    Del II: Så hur lösa problemet för denna familj som nu (fiktivt men verklighetsbaserat) utsätts för diverse trakasserier för att de andra hushållen kräver att denna familj ska köpa sin lägenhet, men inte har råd och ej får lån osv?

  10. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-07-02 01:52)
    Del III: Vi kan ju tänka oss att familjen inte ens vill ombilda (också verklighetsbaserat). Hur ska vi göra nu? Ska denna familj sparkas ut på gatan eller vad tycker du?

  11. Johan Karlsson

    Ingen ska behöva utsättas för mobbing eller trakasserier för att de fattar ett annorlunda beslut. Här har Facket mkt att lära, de tar ju officiellt ställning för att icke anslutna ska trakasseras. Detta tror jag har att göra med att vi fostrats till kollektivister och att det som avviker från normen anses farligt. Jantelagen är stark i Sverige.

    Tack för att du förtydligade hur det brukar gå till då jag inte alls är insatt i frågan utan mest spekulerade i mitt förra inlägg. Vad spelar det då för roll om de som inte vill ombilda fortfarande kan bo kvar som hyresgäster?

  12. Johan Karlsson

    Vad jag menade med min jämförelse med järnvägsbygget var just att om 99 familjer vill ombilda till bostadsrätt ska inte den hundrade kunna hindra detta. Om denne kunde göra det, hur tror du det skulle påverka risken för att denne utsattes för trakasserier?

  13. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-07-02 13:00)
    Nej, den hundrade ska inte hindra de andra. Men de andra ska heller inte kunna tvinga den hundrade att också gå med i ombildning. Men i praktiken har sådana här situationer inneburit att den som inte vill gå med på ombildning, trakasseras på olika sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.