Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Olof Palmes tidlösa tal!

 Leve en demokratisk socialism! Måtte de rödgröna segra! Ett tidlöst tal som för evigt förtjänar en upphöjd plats i historien!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,

10 kommentarer

  1. Hans-erik lindberg

    Det är 2010 nu. På palmes tid var kommunismen stark och lyckligtvis är den inte det längre. Leve friheten och att människor får tänka själva. Leve Alliansen.

  2. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-08-24 11:07)
    ”äntligen borta” säger du om Olof Palme. I nästa andetag gastar högeranhängare högt om ett liknande skämt som gick nyligen om Fredrik Reinfeldt. DÅ var det minsann hemskt och de som drog skämtet beskylldes för att önska livet ur Reinfeldt. Men att skriva att det är bra att Palme ej finns mer, DET är tydligen ok…………..

  3. Mr Cool

    Jo jag förstår att du tycker Palmes tal känns relevant än idag och det beror på att tiden stått stilla inom vänstern. Inget nytt under solen utan bara skattehöjningar och hot om konfiskation för dom ”rika”. När jag var liten pojke så tog min far med mig på ett 1:a majtåg och jag noterar att det står ungefär samma sak på plakaten än idag. Vänstern begriper inte att samhället har förändrats drastiskt de senaste 25 åren och gamla sanningar gäller inte längre. Du kan vara anställd i ett bolag registrerat på Seychellerna och utföra jobbet via internet från Ungern, banken i London betalar lön via B.

  4. Johan Karlsson

    Naturligtvis ska ingen behöva dö för sina politiska åsikter men faktum kvarstår att Palme är den största katastrof som drabbat landet de senaste 100 åren. Fram till 60-talet hölls skattetrycket på en måttligt nivå och pengarna användes huvudsakligen till nyttiga ting såsom investeringar i industri och infrastruktur.

    Vänta nu, kan man inte vända på argumentationen? Eftersom vänstern skämtar om att döda Reinfeldt, borde det väl inte vara något problem om högern ger igen genom att skämta om Palme? Det var inte jag som började och jag har inte heller beklagat mig över skämten om Reinfeldt

  5. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-08-26 14:34)
    Jag kontrar med en fråga: kommer anslutningsgraden till facket att påverkas negativt vid en statlig obligatorisk a-kassa? Kommer fler att gå ur facket helt enkelt, och vad innebär det i sin tur för arbetarinflytandet?

  6. Uffe N

    Vad har anslutningsgraden till facket att göra med A-kassan? Facket och A-kassan har (idag) inget med varandra att göra, utom att facken sköter administrationen av A-kassorna.

    Det verkar dock som att många fack använder A-kassan som pengakälla för fackets egna behov, och som rekryteringsverktyg för facket självt. Det tycker jag är fult!

  7. Mr Z

    ”kommer anslutningsgraden till facket att påverkas negativt vid en statlig obligatorisk a-kassa?” Det beror till stor del på facken själva. Om argumenten för ett medlemskap till största delen består i att facket skall administrera medlemskapet i A-kassan, då kommer medlemmarna att lämna facket. Har facket däremot tydliga och vettiga argument för att vara medlem, kommer det inte att få några större konsekvenser för facket. Håller helt med Uffe, Facket och A-kassan har inget med varandra att göra. Väntar nu på svar på varför du är emot en solidarisk finansierad obligatorisk A-kassa?

  8. Mr Z

    Nå, Conny har du hunnit fundera färdigt nu om varför du är emot en solidarisk finansierad A-kassa? Det verkar vara en medveten taktik av dig att ducka för frågor. Jag förstår dock inte logiken i att komma med en massa påhopp som du sedan får svar på för att i nästa stund helt undvika svara på de följdfrågor som ställs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.