Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Avhoppad moderat!

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article7675910.ab

Man får hoppas att fler inser agendan och hoppar av deras omänskliga politik! Inifrån såg han hur moderaterna agerade. Försök förklara bort detta, kära högeranhängare! Han var alltså medlem i moderaterna och såg sig, precis som andra moderater gör, som medlem i ett samhällsbärande parti! Sanningen uppenbarade sig dock…..

Människor och människovärde borde få gå före pengarna..men inte i moderaternas värld.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

13 kommentarer

  1. Mr Z

    Menar du Conny att människor som var sjuka och/eller arbetslösa aldrig hamnade mellan stolarna då S styrde landet? Det finns inget försvar för att människor hamnar i kläm och far illa och det är lika illa oavsett vem det är som sitter i regeringsställning. Det är ett problem att människor utnyttjar systemen och förstör för de som verkligen behöver det. Det är också ett problem att människor som behöver hjälp inte får den. Jag tror dock till skillnad från dig Conny inte att någon politiker oavsett partifärg medvetet går in för att göra det besvärligt för människor. Diskussionen bör handla om…

  2. Mr Z

    vad som är en rimlig nivå för den som är sjuk och/eller arbetslös. Även du Conny bör vara medveten om att det måste finnas en skillnad i inkomst mellan den som arbetar och den som är sjuk eller arbetslös. Istället för att anklaga högern för att föra en ”omänsklig” politik bör vi istället diskutera hur stor skillnaden skall tillåtas vara innan det börjar betraktas om orättvist. Jag har dock ännu aldrig hört från någon inom vänstern förklara hur stor skillnaden i inkomst skall vara innan det blir orättvist. Det lär vara någonstans mellan 0 och 100%. ………

  3. Mr Z

    Då nuvarande skillnad är för stor enligt vänstern bör den alltså minskas, frågan är med hur mycket. Vad anser du själv Conny vara en rimlig och rättvis skillnad i inkomst mellan den som arbetar och den som är sjuk och/eller arbetslös?

  4. Conny Forsström

    Svar till Mr Z (2010-08-26 22:26)
    Att ni högeranhängare vill ha en JÄTTESKILLNAD är för att ni utgår från att den som är sjuk eller arbetslös själv bär skulden till det. Förutom det så utgör samma jätteskillnad också ett sätt att skapa en låglönemarknad, eftersom jag då är mer benägen att ta vilket jobb som helst till VILKEN lön som helst. Och DET är fel! Självklart inte ur höger- eller arbetsgivarsynpunkt men något annat var väl heller inte att vänta.

    Som svar på din fråga, 80% av inkomsten ska man ha vid sjukdom och eller arbetslöshet.

  5. Conny Forsström

    Svar till Johan Karlsson (2010-08-27 08:45)
    Att man blir sjuk är ingens fel, men din fråga antyder att du anser att vi inte ska ha ett solidariskt system, eller förstår jag dig fel nu?

  6. Mr Cool

    Conny, 80% av lönen men då förutsätter jag att du menar att det skall vara så OAVSETT vad man tjänar eller??? Betänk att den som är sjukskriven slipper kostnad för resor till och från arbetet, slipper P-avgifter (själv hade jag 11 kr i timmen) samt kostnad för lunch på lokal. Det kan ju faktiskt innebära att man tjänar bättre om man är hemma. När jag jobbade i Stockholm var jag tvungen att tjäna 100000 kr brutto för att betala mina resor till och från jobbet (bil).

    Men med din nivå så är det också lätt att sjukskriva sig på semestern för att förlänga ledigheten för det ”kostar ju inget”.

  7. Mr Cool

    Conny, du har ju tidigare deklarerat att vänstern skall ta över produktionsmedlen d.v.s. företagen med våld om så erfordras. Då är min enkla fråga vilket företag i Umeåregionen ni tänker ta först? Eller blir det en gemensam aktion när rödbrusiga aktivister bryter sig in på VD:ns kontor och under upphetsade rop bryter upp kassalådan?

  8. Mr Z

    ”Som svar på din fråga, 80% av inkomsten ska man ha vid sjukdom och eller arbetslöshet.” Detta innebär då att den som har en månadslön på 24000 kr skall få ut 19200 kr vid sjukdom/arbetslöshet. Att arbeta heltid 160h/mån skulle ge 4800 kr extra. Det ger en timlön på 30 kr/h brutto. Skulle du själv Conny arbeta 160h/mån och för det få ut 30 kr extra/timme jämfört med att arbeta 0 timmar per månad. Lägg därefter på kostnader för resor till/från jobbet vilket gör att det blir ännu mindre kvar samt att du ska även betala skatt på dessa 30 kr.

  9. Isak

    Tycker nog att Mr Cool borde sjukskriva sig och ta det
    lungt ett tag. På mig verkar det som han lider av utbränd-
    het. Numera så finns det skickliga terapeuter och psyko-
    loger. Dom flesta kan efter ca: 1 år återgå till lite
    lättare arbetsuppgifter och så smått kanske återgå till
    sitt vanliga jobb. En liten varning dock för psyko-
    farmakan som har en något avtrubbande påverkan.

  10. Mr Cool

    Isak, jag tackar ödmjukt för att du bekymrar dig över min hälsa men jag vill skonsamt meddela att jag slutat jobba redan för c:a 4,5 år sedan UTAN att lyfta någon ersättning från det Svenska välfärdssystemet. Jo, jag fuskar lite med företagande men bara som hobby och måste ofta dra i bromsen så det inte ”utvecklas” för mycket. Jo, jag vet att just sjukdomen utbrändhet är en farsot i Sverige och numera t.o.m. drabbar bibliotekarier och biträden i sybehörsaffärer på landsorten. Många får t.o.m kraft att renovera sommarhuset under sjukskrivningen. Jag tänker aldrig börja jobba igen…

  11. Mr Z

    ”Bemöt mitt senaste inlägg! Om moderata åsikter om tandvård! EN rent ut sagt FRUKTANSVÄRD människosyn!” Jag har bemött ditt inlägg, men saknar forfarande svar från dig Conny på min fråga i detta blogginlägg. Skulle du själv Conny arbeta 160h/mån och för det få ut 30 kr extra/timme jämfört med att arbeta 0 timmar per månad? Lägg därefter på kostnader för resor till/från jobbet vilket gör att det blir ännu mindre kvar samt att du ska även betala skatt på dessa 30 kr. Om du undviker att svara kommer jag att tolka detta som att du hellre är utan arbete, då arbete inte lönar sig i vänsterns värld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.