Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Reinfeldt! Ut med omänskligheten i valet!

Reinfeldt sa nyss angående sjukförsäkringen att folk "åtnjuter den". Åtnjuter??? Njuter av att vara sjuk och få den ersättning man betalat in till och RÄTTELIGEN ska ha? Fruktansvärd människosyn hos moderaterna!!

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

14 kommentarer

  1. U

    Ordet ”åtnjuta” har inget med ordet ”njuta” att göra. ”Åtnjuta” betyder helt enkelt ”erhålla”. Uttrycket är m.a.o. helt korrekt i sammanhanget och har ingen värdeladdning.

  2. Conny Forsström

    Svar till U (2010-09-02 21:50)
    Jag är väl medveten om ordets etymologiska och semantiska definition. Dock vill jag hävda att fler lär tolka Reinfeldt som om han menade något annat, eller i alla fall ville antyda det. Att använda ett ord som har ledet -njuta, i detta sammanhang är inte särskilt strategiskt om man säger så.

  3. Mr Cool

    Redan Marx sa att alla måste bidra efter sin förmåga. Det gäller också de som är inte är 100% friska faktiskt, för alla har vi någon procents funktionsnedsättning så och då. I Sossevärlden räcker det för att sjukskriva sig, men i Alliansens Sverige måste man föröska så gott man kan. Är inte det OK?

  4. U

    Är användandet av korrekt svenska ostrategiskt? Det verkar märkligt att anklaga någon för omänsklighet baserat på en medveten feltolkning…

  5. Conny Forsström

    Svar till Fredrik Wirenblad (2010-09-04 10:47)
    De människor som kastas ut på gatan p.g.a. era direktiv till försäkringskassan håller nog inte med dig. Jag har en vän som är långtidsssjukskriven och hon är livrädd att ni vinner valet för det kommer innebära att hon blir hemlös! Har du någon kommentar till henne?

  6. Mr Cool

    Conny, eftersm du är en så empatisk, generös och godhjärtad människa så tycker jag att du skall erbjuda din kvinnliga vän att flytta till din bostad. Det om något vore att visa att ditt tal om solidaritet inte bara är tomt prat. Men det vill du säkert inte men däremot att ”andra” skall göra insatser.

    Noterar också att du i vanlig ordning även vid ganska enkla frågor flyr ämnet och gör något nytt obetänkt uttalande. Men jag inser att arbetslinjen kan te sig skrämmande för många som åtnjutit bidragens sötma alltför länge.

  7. Fredrik Wirenblad

    Jag tror inte att någon behöver vara hemlös i Sverige… återkom efter valet när vi vunnit och berätta hur det gick för henne.
    Om de som fuskar till sig bidrag sätts åt kan de som behöver det få det bättre. Dock är det en övergångsperiod då vänsterns bidragssamhälle ska rensas ut och arbetslinjen ska tillbaka och få Sverige på fötter.
    Vinner vi inte kommer hon kanske få mer bidrag, ett tag. Sen är pengarna slut och vi alla ”hamnar på gatan” i ditt resonemang.

  8. Conny Forsström

    Svar till Fredrik Wirenblad (2010-09-04 14:40)
    Och hur utbrett är fusket enligt dig och övriga moderater? Sen kanske ditt parti borde ta sig an företagens skattefusk med lika energisk hand som ni jagar de sjuka och arbetslösa!

  9. Conny Forsström

    Svar till Mr Cool (2010-09-04 11:14)
    Mm, vi inom vänstern ÄR godhjärtade. Är ni det inom högern också? De politiska åtgärderna säger annat. Men visst vill du väl ändå erkänna att människor faktiskt KAN bli sjuka?

  10. Mr Cool

    Conny ”Men visst vill du väl ändå erkänna att människor faktiskt KAN bli sjuka”. Vad är det för fåning retorik…skall jag erkänna att solen kan gå upp också. Men jag noterar att du INTE var beredd att ta emot din vän i din bostad. Tror du inte att ALLA partier utifrån sin ideologi vill skapa ett bra samhälle? För min del vill jag kunna ha pengar i plånboken och kunna spendera på saker utifrån MINA behov samtidigt som välfärdssystemen skall vara värdiga men inte överdådiga. Har du sen funderat hur många som just nu är sjukskrivna under älgjakten?

  11. Conny Forsström

    Svar till Mr Cool (2010-09-04 18:40)
    Mot bakgrund av hur du och alla andra högeranhängare utmålar människor som fuskare och lata så känns det inte alls fånigt att ifrågasätta om er politik ens erkänner ordet sjuk.

  12. Mr Z

    I vänsterns värld är föräldrar inte kapabla att själva bestämma den bästa fördelningen av föräldradagar. Som tur är finns vänsterpartiet som ska tala om för alla Sveriges föräldrar att det bästa är om föräldradagarna delas exakt lika mellan bägge föräldrarna. Här talar vi om SOLIDARITET och MEDMÄNSKLIGHET i stora mått. Lägg därefter till synen på utrikespolitik, arbetstid, rättväsendet osv. blir bilden än mer tydlig att framtiden ser allt annat än ljus ut om V kommer in i regeringsställning. Känns detta medmänskligt enligt dig Conny? Läs gärna SVD på http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=20415

  13. Johan Karlsson

    Tur att han inte nämnde ordet ”ingjuta”, undrar om Conny vet vad det betyder?

    Ditt inlägg visade med all tydlighet att du inte visste vad åtnjuta betyder. Eller försöker du lura bloggens läsare att tro något som inte är sant? Att vänstern inte drar sig för lögner är ju sedan tidigare vida bekant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.