Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Skatteavdraget behålls!

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/rodgrona-hojer-skatt-for-hogavlonade-1.1085758

 

"Träffar på oerhört många låg- och medelinkomsttagare som säger att de ska rösta på Alliansen pga av "tusenlappen", de verkar helt ha missat att det bara är de med en inkomst över 40 000 kr/mån som successivt kommer att få högre skatt. Tror det är viktigt att vi får fram det." – Citat från Facebookgruppen "Vi som inte tänker rösta på alliansen i valet 2010"

Slut med högerns skrämselpropaganda om enorma skattehöjningar vid rödgrön seger med andra ord! Jobbskatteavdraget kommer att finnas kvar för de allra allra flesta.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. Mr Z

    Sammanfattningsvis är jobbskatteavdraget något bra, så länge det är vänstern som är för det. Är det därmed borgarna som är för det, då är det ett hot mot välfärden. Känns mest som gammal klassiskt vänsterhyckleri. Ni vill även förbjuda vinster inom sjukvård genom att bestraffa de som gör ett bra arbete och kanske även får pengar över i slutet av budgetåret. De som däremot lyckats bränna iväg alla pengar oavsett om det gått till bra eller dåliga saker, vill ni premiera. Med sådan syn på ekonomi, då kan det nog behövas en rejäl skattehöjning också.

  2. Conny Forsström

    Svar till Mr Z (2010-09-05 20:37)
    Jag tycker INTE om jobbskatteavdraget, men nu har de rödgröna kommit överens om att det ska finnas kvar, så då blir det ju så. Men man måste inte hålla med om allt som ens parti, -er, gör och föreslår. Precis som det säkert finns högeranhängare som inte gillar allt som högerblocket företar sig.

    Men rätt ska vara rätt, om de rödgröna nu anser att jobbskatteavdraget ska vara kvar till viss del, då ska folk få veta det, och inte få desinformation av högern.

  3. Johan Karlsson

    Hyckleri är återigen ordet för kommunistkartellens utspel. När alliansen sänkte skatterna talade det om välfärden sköts i sank. Nu behåller man de flesta av alliansens skattesänkningar och sänker dessutom för pensionärerna. Påverkar inte det välfärden kan man undra?
    Däremot stämmer inte de rödgrönas matematik. De ”rikas” skattehöjningar är exempelvis bara en femtedel av de andras skattesänkningar. Dessutom glömde man räkna med antalet rut-jobb som försvinner när avdraget tas bort och man räknar med oförändrad fossilbränsleförsäljning trots att man höger skatten för att minska användningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.