Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Högern vann

Sverige kommer inte att bli sig likt igen. Men det vill uppenbarligen väljarna inte heller. Vi som har jobb kommer inte att påverkas så väldigt mycket med högerns politik. Däremot fruktar jag för sjuka och arbetslösas framtid under högern.

Etiketter: ,

17 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    Valresultatet tas emot med blandade känslor. Tyvärr verkar det inte ha räckt hela vägen. Vi kan bara hoppas att utlandsrösterna väger så tungt att alliansen slipper ta stöd av något av extremistpartierna.

  2. Uffe N

    Allvarligt talat tror jag inte att det kommer att bli så stora skillnader jämfört med förra mandatperioden. Inte ens jämfört med tex Perssons tid. Om Alliansen får sitta 3-5 mandatperioder så hinner de sätta sin prägel på samhället i stort, inte bara på smådetaljer här och var.

  3. Conny Forsström

    Svar till Mr Z (2010-09-27 21:05)
    Och vad säger du om en ideologi som tillåter att människor i restaurangbranschen utnyttjas som slavarbetskraft för 20 kr/timme? Jag pratar om kapitalism i Sverige? I kapitalismen far människor illa men där försöker förespråkarna hävda att människor väljer det själva när de ej har något val. Lättare att döva samvetet på det sättet för ruttna arbetsköpare o förespråkare av kapitalism.

  4. Uffe N

    CF: vad har en usel lön att göra med ideologi? Jag misstänker att du tänker på städarna på McD, och om jag inte minns fel var de invandrare som fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd (alternativt inte fått beslut än). De har valt att stanna kvar, och försörjer sig på de jobb de kan få. Det är inte ideologin det är fel på, utan att individerna i detta fall valt att leva utanför samhällets beskydd (de vistas i landet mot myndigheternas beslut).

    Jag kan förstå deras beslut att stanna, men tycker att de då får ta den smäll som kommer i form av dålig trygghet.

  5. Conny Forsström

    Svar till Uffe N (2010-09-28 11:18)
    Nej, det var något annat jag tänkte på, men även det du tar upp är ett bra exempel. Hur kan kapitalismen vara optimal där grundtanken är att man gör vinst på att människor far illa?

  6. Sofia

    Den här bloggen framstår ju verkligen som ett skämt, idel slagord och propaganda från herr Forsströms håll men varenda gång han blir ställd mot väggen och bemött med fakta och solklara resonemang så underlåter han att svara. Skrattretande, misstänker att den här bloggen och kommentarerna på inläggen fått många tidigare socialister att istället lägga sin röst på alliansen… Kanske därför de senare fick ett starkare stöd i valet nu än i förra valet 🙂 Tack till alla såna som Conny Forsström i så fall!

  7. Johan Karlsson

    Om man inte kan välja har man väl inget val? Eller har jag missat nåt?

    ”grundtanken är att man gör vinst på att människor far illa” Var i hela friden får du allt ifrån? Tänk att du kan hata något när du uppenbarligen inte har en susning om vad det är du hatar. Jag tror att om du bara förstod vad kapitalismen handlar om skulle du också tycka att den var bra. Jag var själv socialist tills jag upptäckte att något inte stod rätt till. Som med ett korthus räckte det med att rycka undan ett kort för att allt skulle rasa.

  8. Conny Forsström

    Svar till Sofia (2010-09-29 19:33)
    Jag önskar att jag kunde skratta lika mycket åt högerns alla åtgärder som syftar till att strypa den lilla människans rättigheter och öka överhetens makt., t.ex. höjd a-kassa för att få folk att välja a-kassa framför fack när man inte har råd med båda, sjukförsäkringen med dess stupstock där alla hamnar oavsett sjukdom, borttagen revisionsskyldighet för småföretag som det är uppenbart att det underlättare skattefusk, försämrade möjligheter för lågutbildade att studera vidare. Ser du inget mönster i detta? Ser du inget syfte med det? Det gör i alla fall jag och många med mig.

  9. Conny Forsström

    Svar till Sofia (2010-09-29 19:33)
    Del III: Sen ser jag ett mönster i alla anonyma häcklande inlägg i min blogg. Är det ingen av högeranhängarna som törs stå för sina åsikter med namn?

  10. Uffe N

    Johan: jag undrar om CF inser bieffekterna av det han själv skriver. Just det citat du använder (”…grundtanken är att man gör vinst på att människor far illa?.”) kan ju tolkas som att det skall vara förbjudet att leverera mediciner till sjukvården och ingen får längre tillhandahålla gips som används vid benbrott. Och framför allt så får hyresvärdar under inga som helst omständigheter hyra ut lägenheter till kvinnojourer dit misshandlade kvinnor skulle flytt…

  11. Mr Z

    Conny kanske skulle vilja ha det som i forna DDR, där du kunde välja fritt vilken bil du ville köpa, bara det var en Trabant. Dessutom glömmer Conny medvetet att utan kapitalism och konkurrens hade du inte haft möjlighet att välja mellan olika mataffärer, restauranger, klädaffärer etc. Vidare tror jag Conny är precis som andra när det gäller att köpa saker och väljer därför den vara som ger mest utbyte för pengarna. Solidaritet med affärsägaren är i det fallet som bortblåst, men det är heller inget problem eftersom solidaritet i vänsterns värld inte omfattar alla. Vad gäller mönster ser jag..

  12. Mr Z

    ett tydligt sådant i din blogg Conny, där du konsekvent och mycket medvetet undviker att besvara de frågor som ställs. Det är väldigt uppenbart att du varken tror på eller vill försvara socialismen eftersom du inte försvarar dig mot de relevanta frågeställningar som dyker upp. Ett konkret exempel är senast, där du inte hade något svar på frågan om du skulle vilja ha Hugo Chavez socialistparti, PSUV framför vår egen borgeliga regering. Egentligen är det kanske inte så konstigt att du fortsätter med din smutskastning av de du kallar för högern. Du har inga egna konkreta förslag på vilket….

  13. Mr Z

    samhälle oppositionen skulle vilja skapa och som även skulle fungera i praktiken. När idéer och inspiration om framtiden saknas om den egna ideologin, då återstår bara att smutskasta de med en annan åsikt. Ett tips är att lägga mer energi på att förklara den egna ideologin och även stå upp och försvara den när relevanta frågor ställs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.