Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Tjockisskatt – idioti!

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8357190.ab 

En centerpolitiker (jag vill knappt ens kalla en person med dylika förslag politiker, men ok..) föreslår att överviktiga ska få betala högre skatt. Som ni säkert förstår är jag MINST SAGT kritisk till ett sådant utspel. Men låt höra högeranhängare, ni tycker säkert att detta är helt i sin ordning? Eller?

Uppdatering kl 13.13: Jag ser att den moderate politikern Edward Riedl skrivit ett inlägg där han ej heller vill ha en sådan skatt. Jag hoppas att de allra flesta allianspolitiker också instämmer i att en sådan skatt inte är något vi seriöst ska överväga.

Som Riedl i sin blogg nämner: ska alla som emellanåt kräver mer resurser betala mer skatt så blir det många som gör det, t.ex. idrottare som skadar sig emellanåt m.fl.

Tänker man lite längre, vad händer när jag går ner i vikt? Ska jag rapportera det till Skatteverket? Hahahaha. Vi kanske kan skapa en viktkontrollmyndighet.

Vi kanske kan införa en skatt på dumma politikerförslag?

Etiketter: , , , , , , , ,

5 kommentarer

  1. Edward Riedl

    Två saker.

    Du ställer den retoriska frågan som låter antyda att du tror allianspolitiker tycker det är ett bra förslag. Jag antar att du då kan hänvisa till en massa allianspolitiker som ställer sig bakom honom för att komma med ett sådant påstående. Själv skriver jag, precis som du skriver, att jag tar avstånd från alla försök attangripa vår genrella välfärdsmodell.

  2. Edward Riedl

    Del 2.

    Kan du sedan förklara den principiella skillanden för mig mellan det idiotiska förslaget att överviktiga ska betala mer skatt till det idiotiska förslaget att rökare borde betala högre skatt (förutom tobakskatten som syftar till att minska antalet rökare och inte straffa dem som röker)! Om jag inte missminner mig så har jag hört röd-gröna politiker lufta sådana förslag. Därmed inte sagt att röd-gröna partierna står bakom detta.

  3. Conny Forsström

    Svar till Edward Riedl (2011-01-02 13:37)
    Del III: ska tillägga att jag är anhängare av en inkomstskattfinansierad välfärd där man betalar skatt efter ekonomisk bärkraft i solidaritetens namn. Så motståndare till skatt rent generellt är jag sannerligen inte. Däremot är förslag som syftar till att diskriminera grupper i samhället och öka egoismen något jag av naturliga skäl inte stödjer.

    För låt oss vara tydliga: det som Hanna föreslår handlar om att man inte ska behöva betala solidariskt. Man ska alltså enligt Hanna bara betala för det man själv använder i samhället. Då försvinner solidariteten och det öppnar upp för egoism.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.