Conny Forsströms demokratiskt socialistiska blogg

Politiska åsikter

Bemanningsföretag och maffiametoder

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article15097564.ab
Vi har nog alla vid det här laget hört om fackrepresentanten som skyddade arbetarnas rätt och efter hot och misshandel tvingades dra tillbaka sina krav. Det lustiga, eller olustiga, i länken ovan, är att de fackföreningsfientliga borgerliga (såklart) kommentatorerna under artikeln ifråga, inte fullt ut fördömer det som hänt.

Nåväl, det är väl inte helt oväntat. Däremot förväntar jag mig att Svenskt Näringsliv reagerar med kraftfulla fördömanden och att regeringen lovar att sanera träsket av bemanningsföretag, ty så här går det när den osynliga handens politik får råda och människor hur lätt som helst får starta dessa företag. Marknaden reglerar sig inte självt, vakna och inse det!

Fördöm detta, alliansröstare och politiker! Eller är tystnad det vi har att vänta oss?

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Leif

    Jag tycker det är rätt komiskt att just Syndikalisterna drabbas av detta. Finns upprepade fall där dom i princip utpressat företagare, nu blir det tvärtom. Visst är det otrevligt med BO är heller inga duvungar.

  2. Conny Forsström

    Svar till Leif (2012-07-10 10:17)
    Att ”pressa” en arbetsgivare med de verktyg som facken har till sitt förfogande enligt arbetsrätten är inte att jämföra med brottslighet. Eller anser du att bemanningsföretagen får agera lagvidrigt? Jag trodde väl inte det heller. Det är konstigt, inte en enda alliansare fördömer detta tillfullo, det finns alltid ett men…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.